Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κούσιος: Χάνουμε 1,2 δις λόγω της αντιπολίτευσης

Offsite Team -
16.04.2021

Κούσιος: Χάνουμε 1,2 δις λόγω της αντιπολίτευσης

Thumbnail
Οι δηλώσεις του Κούσιου για για μη έγκριση μεταρρυθμίσεων Τ.Α

Το Υπουργικό Συμβούλιο εκφράζει τη λύπη του για τη μη έγκριση των μεταρρυθμίσεων, καθότι αποστερούν από το σύνολο του λαού μας τα οφέλη που θα επέφερε η υιοθέτηση τους, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κυριάκος Ι. Κούσιος.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Κούσιος είπε ότι «κατά τη χθεσινή άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου εξετάστηκαν οι επιπτώσεις από την απόφαση κομμάτων της αντιπολίτευσης, να ανατρέψουν ουσιαστικά με περιστασιακές πλειοψηφίες, ώριμες μεγάλες μεταρρυθμίσεις.

Εξετάστηκαν, ιδιαίτερα,  οι συνέπειες της μη έγκρισης από τη Βουλή των δύο σημαντικών μεταρρυθμίσεων που αφορούν τη δικαιοσύνη και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το Υπουργικό Συμβούλιο εκφράζει τη λύπη του για τη μη έγκριση των μεταρρυθμίσεων, καθότι αποστερούν από το σύνολο του λαού μας τα οφέλη που θα επέφερε η υιοθέτησή τους.

Η στάση κομμάτων της αντιπολίτευσης συνιστά πλήγμα και για τον στρατηγικό σχεδιασμό που κατέθεσε η χώρα μας για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους 1,2 δις ευρώ θέτει ως προϋπόθεση για απελευθέρωση των κονδυλίων, μεταξύ άλλων και την έγκριση των πιο πάνω μεταρρυθμίσεων.

Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο εκφράζει την απογοήτευσή του για τη στάση πολιτικών κομμάτων που αποστερούν από τον επιχειρηματικό κόσμο και την οικονομία, την αναγκαία ρευστότητα με τη μη ψήφιση του νομοσχεδίου για την παροχή κρατικών εγγυήσεων.

Κατά τη συνεδρία του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου εκφράστηκε η βούληση από όλους τους Υπουργούς να συνεχίσουν να προωθούν τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, με βάση το Πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Home