Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Το Κυπριακό θέμα επιβίωσης είπε ο βουλευτής ΔΗΠΑ Μ. Γιακουμή

Offsite Team
- 16.12.2021

Το Κυπριακό θέμα επιβίωσης είπε ο βουλευτής ΔΗΠΑ Μ. Γιακουμή

Όλα όσα είπε στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό

Το Κυπριακό είναι θέμα επιβίωσης και η νέα γενιά δεν ξεχνά και δεν ξεγράφει, είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Παράταξης Μιχάλης Γιακουμή, στην ομιλία του κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2022 στην Βουλή.

 

«Συνεχίζουμε τον αγώνα για απαλλαγή από την κατοχή και παραμένουμε δεσμευμένοι για λύση των συμφωνηθέντων χωρίς ξένα στρατεύματα και χωρίς εγγυήσεις», σημείωσε.

 

Πρόσθεσε ότι οι προκλήσεις της Τουρκίας στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων δεν επιτρέπουν εφησυχασμό ούτε και ψευδαισθήσεις. «Η Αμμόχωστος δεν πρέπει να χαθεί γιατί μαζί της θα χαθεί και η προοπτική. Στηρίζουμε την πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη για την Αμμόχωστο, η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως πρότυπο συμβίωσης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Μπορεί επίσης να αποτελέσει μοντέλο ανάπτυξης οικονομικής δραστηριοποίησης και φυτώριο για νέες επιχειρήσεις», επεσήμανε.

 

Γνωρίζω, συνέχισε, ότι δεν εύκολο εγχείρημα ένεκα της αδιαλλαξίας της τουρκικής πλευράς. «Οφείλουμε να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα ώστε να συντηρήσουμε την ελπίδα, να κρατήσουμε ανοικτό το παράθυρο της προοπτικής για λύση», ανέφερε.  

Αναφερόμενος στον τομέα της υγείας, είπε πως η πανδημία μάς υπενθύμισε την αξία που έχει για τον κάθε άνθρωπο αυτό το πολύτιμο αγαθό, το οποίο θα πρέπει να διαφυλάξουμε, τονίζοντας ότι το κράτος έχει υποχρέωση να προσφέρει υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες.  

«Το Γενικό Σύστημα Υγείας είναι μια μεγάλη κατάκτηση του λαού μας την οποία θα πρέπει να ενισχύσουμε. Προβλήματα υπάρχουν κι είναι πολλά. Είναι όμως πολύ λιγότερα απ΄ όσα είχαμε πριν την εφαρμογή αυτής της μεγάλης κοινωνικής και οικονομικής μεταρρύθμισης», πρόσθεσε.  

Σε συστήματα άλλων χωρών με πολλά χρόνια εμπειρίας, ανέφερε, χρειάζεται συνεχής επικαιροποίηση σαν αποτέλεσμα των αλλαγών στην τεχνολογία αλλά και τις ανθρώπινες ανάγκες.  

«Συνεπώς είμαστε εδώ για να επιλύσουμε το πρόβλημα του ΓεΣΥ χωρίς να αλλάζουμε την θεωρία αυτής της κοινωνικής παροχής», συμπλήρωσε.

Home