Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κύπριοι Βουλευτές και Σακελλαροπούλου σε πρόγευμα εργασίας

Offsite Team -
22.06.2022 - 14:10

Κύπριοι Βουλευτές και Σακελλαροπούλου σε πρόγευμα εργασίας

Συζήτησαν για μεταναστευτικό και τουρκικές προκλήσεις

Τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης παρακάθισαν την Τετάρτη σε πρόγευμα εργασίας με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των εργασιών του Τρίτου Μέρους της Συνόδου 2022 της ΚΣΣΕ.

Σε ανακοίνωση της Βουλής αναφέρεται ότι στο πρόγευμα παραβρέθηκαν επίσης ο Έλληνας αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, καθώς και η ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπία στην ΚΣΣΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν το Συμβούλιο της Ευρώπης και άλλα θέματα που ενδιαφέρουν ειδικότερα τον ελληνισμό, όπως μεταξύ άλλων, ο ιστορικός αναθεωρητισμός όπως εκφράζεται σήμερα από την Τουρκία, οι απειλές έναντι της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου και η κλιμακούμενη ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συζητήθηκαν επίσης το μεταναστευτικό ζήτημα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες πρώτης υποδοχής καθώς και θέματα που αφορούν στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε συνάρτηση με σχετικές αποφάσεις του του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).

Επαναβεβαιώθηκε εξάλλου εκατέρωθεν, η αγαστή και ειλικρινής συνεργασία μεταξύ της ελληνικής και κυπριακής αντιπροσωπείας. Ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας Νίκος Τορναρίτης, σε ένδειξη τιμής και εκτίμησης, παρέδωσε στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας το έμβλημα της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Θετική στον κορωνοϊό η Υπουργός Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου

Offsite Team -
25.06.2022 - 11:12

Θετική στον κορωνοϊό η Υπουργός Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου

Η Υπουργός είναι πλήρως εμβολιασμένη και έχει ήπια συμπτώματα

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κα. Στέφη Δράκου διεγνώσθη θετική στον Covid-19.

Η Υπουργός είναι πλήρως εμβολιασμένη και έχει ήπια συμπτώματα.

Εφαρμόζοντας τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας, τις επόμενες ημέρες θα εργάζεται από το σπίτι.

Home