Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Λ. Φουρλάς: Είναι υποκριτικό να μιλάμε για Τουρκία και πρόοδο

Offsite Team -
08.06.2022

Λ. Φουρλάς: Είναι υποκριτικό να μιλάμε για Τουρκία και πρόοδο

Δεν έδωσε τη θετική του ψήφο στην έκθεση του ΕΚ - «Πρέπει επιτέλους να συζητήσουμε με ειλικρίνεια στην ΕΕ»

Αρκετά κενά στην έκθεση για την Τουρκία εντοπίζει ο Ευρωβουλευτής του ΕΛΚ, Λουκάς Φουρλάς, ο οποίος κλήθηκε από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει την έκθεση που υιοθετήθηκε την Τρίτη από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Φουρλάς αναφέρει ότι δεν μπορούσε να δώσει θετική ψήφο σε μία έκθεση που ενθαρρύνει την αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας, χαρακτηρίζει τους Κούρδους ως τρομοκράτες και επαινεί την Τουρκία στο ζήτημα του μεταναστευτικού.

Σε ό,τι αφορά την Κύπρο, ο κ. Φουρλάς σημειώνει ότι μετά από εντατικές προσπάθειες μέσω του ΕΛΚ, έχει συμπεριληφθεί σαφέστατη αναφορά στο Βαρώσι και το παράνομο άνοιγμα της περίκλειστης πόλης.

>>>Διαβάστε επίσης: Οι αντιδράσεις των Κύπριων Ευρωβουλευτών για έκθεση Τουρκίας

Επιπλέον, χαρακτηρίζει την έκθεση ως «καταπέλτη» σε σχέση με το κράτος δικαίου στην Τουρκία, «το οποίο είναι ανύπαρκτο ουσιαστικά και που έχει εξευτελίσει τα ανθρώπινα δικαιώματα του ίδιου του λαού της», προσθέτοντας ότι είναι άκρως υποκριτικό να μιλάμε για Τουρκία και πρόοδο. «Πρέπει επιτέλους να συζητήσουμε με ειλικρίνεια στην ΕΕ, για το τι είδους σχέση θέλουμε να έχουμε με ένα κράτος-πειρατή, όπως είναι η Τουρκία», καταλήγει ο Ευρωβουλευτής του ΕΛΚ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home