Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Λουκαΐδης: Βλέπουμε και υποψήφιο εκτός Αριστεράς

Offsite Team -
20.01.2022 - 06:00

Λουκαΐδης: Βλέπουμε και υποψήφιο εκτός Αριστεράς

Όσα ανέφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ στο Παρασκήνιο

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, και η Βουλεύτρια του ΔΗΣΥ, Φωτεινή Τσιρίδου ήταν οι καλεσμένοι στην εκπομπή Παρασκήνιο της Digital το βράδυ της Τετάρτης.

Από την συζήτηση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και το θέμα των Προεδρικών του 2023 με τους δύο να τοποθετούνται για τις διεργασίες σε ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ για την εκλογική αναμέτρηση αλλά και τα χρονοδιαγράμματα για τελικές αποφάσεις.

Συγκεκριμένα η κυρία Τσιρίδου ανέφερε ότι από την δική τους πλευρά ως ΔΗΣΥ μέσα από διαφανείς διαδικασίες έχουν επιλέξει τον υποψήφιο ο οποίος θα τρέξει για τις Προεδρικές εκλογές. Μάλιστα η Βουλεύτρια Λεμεσού επισήμανε ότι το καταστατικό του κόμματος είναι εκεί και οι ίδιοι λειτούργησαν μέσα στο πλαίσιο του καταστατικού για να μην υπάρξει αναρχία. 

Αναφερόμενη στον Νίκο Χριστοδουλίδη σημείωσε ότι είναι ένας Συναγερμικός άνθρωπος που υπηρετησε την Κυβέρνηση Αναστασιάδη την οποία στηρίζει ο Δημοκρατικός Συναγερμός και θα ήταν επιθυμητό να στηρίξει την επίσημη υποψηφιότητα της παράταξης και αυτό που αναμένουν και οι ίδιοι είναι να δουν τις εξελίξεις το επόμενο διάστημα.

;1

Από την δική του πλευρά ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ κλήθηκε να σχολιάσει εάν θα δανειστούν υποψήφιο από τον χώρο της Δεξιάς σε αυτές τις εκλογές και συγκεκριμένα τα όσα ακούγονται για υποψηφιότητα Γιώργου Παμπορίδη.

Αρχικά ο κύριος Λουκαΐδης επισήμανε ότι δεν θα μπουν στα εσωτερικά του ΔΗΣΥ και δεν κάνει καμία διαφορά αν θα ήταν υποψήφιος το δεξί ή το αριστερό χέρι του Νίκου Αναστασιάδη, καθώς και οι δύο θα απολογούνται για τα πεπραγμένα αυτής της Κυβέρνησης. 

Σύμφωνα με τον κύριο Λουκαΐδη από πλευράς ΑΚΕΛ θα πρέπει να στηριχθεί ένα άτομο που να έχει εκείνα τα χαρακτηριστικα πολιτικά και ατομικά αλλά και θα παρουσιαστεί μέ ένα πρόγραμμα Διακυβέρνησης που θα κινείται στην ίδια προσέγγιση με εκείνη του ΑΚΕΛ όσον αφορά το περιεχόμενο που δίνεται στην  Προοδευτική αλλαγή.

Παιρνόντας ένα βήμα παρακάτω ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ και απαντώντας στα όσα λέγονται ότι θα είναι η πρώτη φορά που δεν θα υπάρχει Κεντροαριστερός υποψήφιος και υποψήφιος της Αριστεράς σημείωσε ότι ο ίδιος διερωτάτε εάν οι Σπύρος Κυπριανού, Γιώργος Βασιλείου, Γιώργος Ιακώβου και Τάσσος Παπαδόπουλος ήταν Κεντροαριστεροί όταν τους στήριζε το ΑΚΕΛ. 

Ο Γιώργος Λουκαΐδης σημείωσε: « Η προτεραιότητα μας και σας το λέω όπως την έχουμε συζητήσει είναι να πάμε με επιλογή πέραν του χώρου της Αριστεράς ώστε να αυξήσουμε τις προοπτικές και τις πιθανότητες να κερδίσουμε τις εκλογές που τόσο ανάγκη έχει ο κόσμος για να έχουμε στην πράξη την προοδευτική αλλαγή και να μην μείνει θεωρία. Γιατί αν δεν κερδίσεις τις εκλογές και 49,99% να πάρεις θα μείνει λόγια. Θεωρούμε ότι μπορεί να βρεθεί ένα τέτοιο πρόσωπο που θα διευκολύνει την συνεργασία με άλλες πολιτικές δυνάμεις, γιατί ξέρουμε επίσης το αυτονόητο ότι χωρίς συνεργασίες είναι παρά πολύ δύσκολο να πετύχει αυτό τον στόχο και το μετράμε και αυτό και επιδιώκουμε και κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να πετύχουμε τέτοιες συνεργασίες με δυνάμεις ή το σύνολο των δυνάμεων που βρίσκονται στο χώρο της αντιπολίτευσης και μια τέτοια τρίτη επιλογή θα μπορούσε να διευκολύνει αυτή την προοπτική συνεργασίων»

Καταληκτικά σημείωσε ότι το ΑΚΕΛ δεν έχει μπει σε ονοματολογία και δεν έχει δεσμευτεί και δεν έχει να δώσει λογαριασμό σε κανένα πρόσωπο, αναφέροντας ότι ο στόχος είναι να ολοκληρώσουν τις διεργασίες τους μέσα στην άνοιξη. 

Αναλυτικά όσα αναφέρθηκαν για τις Προεδρικές στο πιο κάτω βίντεο στο 59:45:

Λευτέρης: Θέλουν να πλήξουν ΔΗΣΥ με υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη

Offsite Team -
28.06.2022 - 12:44

Λευτέρης: Θέλουν να πλήξουν ΔΗΣΥ με υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη

Thumbnail
«Η υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη βρίσκεται απέναντι στην ιστορία μας και τον ιδρυτή μας Γλαύκο Κληρίδη»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου, απαντώντας στα λεγόμενα Νικόλα Παπαδόπουλου, τονίζοντας ότι η υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου, δεν βρίσκεται απέναντι σε κανέναν.

Η δήλωση-ομολογία του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλου ότι η υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη βρίσκεται απέναντι στον Δημοκρατικό Συναγερμό, δηλαδή απέναντι στον περήφανο συναγερμικό κόσμο, απέναντι στην ιστορία μας και στον ιδρυτή μας Γλαύκο Κληρίδη, αποκαλύπτει πλήρως τις πραγματικές τους προθέσεις που δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο να πλήξουν και να υπονομεύσουν τη μεγάλη μας παράταξη, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου.

Προσθέτοντας ότι, όμως οφείλουν να γνωρίζουν ότι τούτη η μεγάλη, ιστορική παράταξη του Γλαύκου Κληρίδη, θεμελιώθηκε και χτίστηκε πάνω στους αγώνες, τους κόπους και τις θυσίες, χιλιάδων αφανών στελεχών του Δημοκρατικού Συναγερμού.

>>>Διαβάστε επίσης: Μηδέν Εγγυήσεις και Μηδέν Στρατεύματα. Τελικά ποιος είπε τι;

Των πατεράδων και των παππούδων μας οι οποίοι άντεξαν και νίκησαν την παραπληροφόρηση, την πολεμική, τα ψεύδη και τους λαϊκισμούς εδώ και δεκαετίες και συνεχίζουμε να πορευόμαστε στις ίδιες αρχές και αξίες πεπεισμένοι ότι και αυτή τη φορά θα αντέξει η μεγάλη μας παράταξη και θα νικήσει.

Παράλληλα, ο κ. Χριστοφόρου αναφέρει οτι, η δική μας υποψηφιότητα, η υποψηφιότητα της μεγάλης μας φιλελεύθερης παράταξης, η υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου, δεν βρίσκεται απέναντι σε κανέναν γιατί είναι υποψηφιότητα που ενώνει δυνάμεις και συμπορεύεται με τον συναγερμικό κόσμο και την κοινωνία, με ένα και μοναδικό αποκλειστικό στόχο: Να επιλύσουμε προβλήματα και να πάρουμε τον τόπο μας ακόμη πιο μπροστά.

Άλλωστε τούτο το αποδείξαμε περίτρανα με τις δυο πετυχημένες μας διακυβερνήσεις, τη διακυβέρνηση του Γλαύκου Κληρίδη και του Νίκου Αναστασιάδη για τις οποίες είμαστε περήφανοι, καταλήγει η ανακοίνωση.

Home