Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μαυρογιάννης: Άμεση επανέναρξη συνομιλιών για επίλυση Κυπριακού

Offsite Team -
20.09.2022 - 15:28

Μαυρογιάννης: Άμεση επανέναρξη συνομιλιών για επίλυση Κυπριακού

Φωτογραφίες και βίντεο από τη συνάντηση Μαυρογιάννη με την Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων

Συνάντηση με την Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων Κύπρου, πραγματοποίησε σήμερα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

mavrogiannis1

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, όπως επίσης και οι Δήμαρχοι Κατεχόμενων Δήμων, παρέδωσαν στον κ. Μαυρογιάννη υπόμνημα με τα βασικότερα αιτήματα και επιδιώξεις τους.

Στον εποικοδομητικό διάλογο που αναπτύχθηκε, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου. Αναγνωρίστηκε η ανάγκη για άμεση δράση αποτροπής των σχεδιασμών για εποικισμό της, αλλά και η ταχεία επανέναρξη των συνομιλιών για τη συνολική επίλυση του Κυπριακού.

>>>>> Μαυρογιάννης: Οικονομία με στέρεες βάσεις ανάπτυξης

Τέθηκαν μεταξύ άλλων ζητήματα όπως, τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι προσφυγικοί συνοικισμοί, η κακή διαχείριση των τ/κ περιουσιών, η ανάγκη για ύπαρξη ενός συντονισμένου οργάνου διαφώτισης για το Κυπριακό, αλλά και η λήψη μέτρων για προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Παράλληλα, κατά τη συνάντηση, επαναβεβαιώθηκε η ανάγκη για επιμονή στη συμφωνημένη βάση λύσης του Κυπριακού Ζητήματος, δηλαδή στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, η οποία αποτελεί το εργαλείο για επίτευξη των στόχων μας.

Σε δηλώσεις του με το πέρας της συνάντησης, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης επεσήμανε πως διεξήχθη μία ειλικρινής συζήτηση που περιλάμβανε σε βάθος ανταλλαγή απόψεων.

mavrogiannis2

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τη μεγάλη μας ευαισθησία για όλα τα ζητήματα που υπάρχουν. Έχουμε διαβεβαιώσει την Επιτροπή για τη βούληση μας να παράσχουμε αμέριστη στήριξη και να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να επιλυθούν τα προβλήματα», δήλωσε.

Από πλευράς του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων, Πέτρος Καρεκλάς, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη της συνάντησης, η οποία έδωσε την ευκαιρία στην Επιτροπή να εκθέσει τις θέσεις της για το Κυπριακό, τα προσφυγικά προβλήματα και τον αγώνα των εκτοπισμένων για επιβίωση και δικαίωση.

«Ακούσουμε τις απόψεις του κ. Μαυρογιάννη και πιστεύω ότι ήταν μια πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στις επιδιώξεις του», κατέληξε.

Home