Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μετά τον Άντρο πάει και ο Νικόλας Προεδρικό

Του Στέλιου Στυλιανού -
04.02.2020 - 06:00

Μετά τον Άντρο πάει και ο Νικόλας Προεδρικό

Thumbnail
Δεύτερος γύρος συναντήσεων Αναστασιάδη με Πολιτικούς Αρχηγούς σε διάστημα λίγων μηνών

Στο Προεδρικό Μέγαρο θα μεταβεί στις 11 το πρωί ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος για να έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Η επίσκεψη του Προέδρου του ΔΗΚΟ στο Προεδρικό γίνεται στα πλαίσια του κύκλου επαφών που εγκαινίασε την περασμένη Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με πολιτικούς Αρχηγούς , με συνάντηση που είχε με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού.

 Στην συνάντηση με τον Νικόλα Παπαδόπουλο ο Νίκος Αναστασιάδης θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει τα θέματα της επικαιρότητας αλλά και για την Τηλεφωνική Επικοινωνία που είχε την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ.

Αναμένεται επίσης και συζήτηση επιμέρους θεμάτων όπως το ψήφισμα για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για το επόμενο εξάμηνο, με το κόμμα του Κέντρου σε ανακοίνωση του την περασμένη εβδομάδα να χαρακτηρίζει δυσάρεστη και αρνητική εξέλιξη το περιεχόμενο του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Παράλληλα δεν αποκλείεται και συζήτηση για την διαφθορά στο ποδόσφαιρο εξαιτίας και της ευρείας σύσκεψης που κάλεσε για την ερχόμενη Παρασκευή ο Νίκος Αναστασιάδης.

Στην σύσκεψη αναμένεται να συζητηθούν και τα θέματα των μεταρρυθμίσεων τις οποίες επιδιώκει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, με πηγές του Προεδρικού να επισημαίνουν στην ιστοσελίδα μας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι διατεθειμένος να ακούσει και τις θέσεις των κομμάτων πάνω σε πτυχές των μεταρρυθμίσεων.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι όσον αφορά το θέμα των μεταρρυθμίσεων ο Νίκος Αναστασιάδης είδε κατ ιδίαν τους πολιτικούς Αρχηγούς στις αρχές Νοεμβρίου, με τον Άντρο Κυπριανού τότε να ακυρώνει την επίσκεψη του την υστάτη αφού όπως είπε θεωρεί ότι δεν θα είχε νόημα μια συνάντηση μέσα στο κλίμα, το οποίο έχει διαμορφωθεί, μετά από τις  δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη με τις οποίες ουσιαστικά ο ΠτΔ, όπως ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, υπονοεί ότι το ΑΚΕΛ εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας ή των Τουρκοκυπρίων. 

Home