Ν. Παπαδόπουλος: Το ΔΗΚΟ πέτυχε μια μεγάλη εκλογική νίκη

Ν. Παπαδόπουλος: Το ΔΗΚΟ πέτυχε μια μεγάλη εκλογική νίκη

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα πέτυχε σήμερα μία μεγάλη εκλογική νίκη, αυξάνοντας τα ποσοστά του.

Σε δήλωσή του για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι το ΔΗΚΟ πέτυχε σήμερα μια σημαντική αύξηση του ποσοστού του σε σχέση με τις προηγούμενες Ευρωεκλογές του 2014, σε ποσοστά που προσεγγίζουν τις βουλευτικές εκλογές.

Εξέφρασε επίσης συγχαρητήρια στην ΕΔΕΚ για το γεγονός ότι και η ΕΔΕΚ κατάφερε να επανεκλέξει Ευρωβουλευτή και έτσι θα συνεχίσει η εκπροσώπηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, τη δεύτερη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου.

Οπως είπε, "κάποιοι, μας ήθελαν σε αυτές τις εκλογές, μικρούς και αδύναμους. Κάποιοι, είχαν ως μοναδικό λόγο ύπαρξής τους, να πλήξουν το Δημοκρατικό Κόμμα. Κάποιοι, προσπάθησαν να πολώσουν την κοινωνία με αναχρονιστικό και διχαστικό λόγο. Όμως, ο περήφανος κόσμος του Δημοκρατικού Κόμματος έδωσε ξανά την ηχηρή απάντησή του. Το Δημοκρατικό Κόμμα είναι ενωμένο, είναι δυνατό και συνεχίζει να στέκεται όρθιο".

Αναφερόμενος στο ψηλό ποσοστό της αποχής, είπε ότι η αποχή, δεν είναι η λύση, είναι όμως, ένα φαινόμενο το οποίο, δυστυχώς, μεγαλώνει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και ότι το ΔΗΚΟ θα αναλάβει σύντομα πρωτοβουλίες για το θέμα αυτό.

"Με σεβασμό σε όσους συμμετείχαν στις εκλογές (και τους συγχαίρουμε για τη συμμετοχή τους), οφείλουμε να προσεγγίσουμε και τους συμπολίτες μας που σήμερα επέλεξαν την αποχή. Προς αυτή την κατεύθυνση, θα αναλάβουμε σύντομα νέες πρωτοβουλίες προκειμένου να αλλάξουν όσα απομακρύνουν τους πολίτες από την πολιτική" ανέφερε.  

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα έδωσε με επιτυχία "άλλη μία εκλογική μάχη, κόντρα στην πόλωση των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, κόντρα σε εκείνους που ήθελαν να μας πλήξουν, κόντρα στην προσπάθεια της ακροδεξιάς για άνοδο, εμείς συνεχίζουμε, ενωμένοι, δυνατοί και αποφασισμένοι"

 

 Ευχαρίστησε θερμά τις υποψήφιες και τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές για τον έντιμο και σκληρό αγώνα που έδωσαν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, τα  εκατοντάδες στελέχη, μέλη και εθελοντές και το προσωπικό του Δημοκρατικού Κόμματος, καθώς και τους φίλους του Κινήματος Αλληλεγγύη, για τη σκληρή δουλειά τους και την αφοσίωσή τους στην κοινή προσπάθεια.

"Ευχαριστώ τους χιλιάδες συμπολίτες μας, που τίμησαν σήμερα το ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Κόμματος και αναγνώρισαν με αυτό τον τρόπο: τη συνέπεια και την υπευθυνότητά μας, την ορθότητα των θέσεων μας,τη διεκδικητική στρατηγική που προτείνουμε στο Κυπριακό,την επιτυχημένη δράση μας στο Ευρωκοινοβούλιο για την προώθηση των θέσεων της πατρίδας μας" πρόσθεσε.

Είπε ότι το ΔΗΚΟ συνεχίζει την υπεύθυνη διεκδίκησή για ένα ελεύθερο και δημοκρατικό ευρωπαϊκό μέλλον, για να εφαρμοστεί μια διεκδικητική στρατηγική στο Κυπριακό, για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα της οικονομίας και για να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται.  

Συνεχίζουμε, είπε, ακόμα πιο διεκδικητικά, ακόμα πιο αποφασιστικά, τη δράση μας, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ευρώπη.

Home