Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νέα ερωτήματα από ΑΚΕΛ σε Αβέρωφ για παρακολουθήσεις

Offsite Team -
11.11.2022

Νέα ερωτήματα από ΑΚΕΛ σε Αβέρωφ για παρακολουθήσεις

Όσα και αν φορτώνουν στις ιδιαιτέρες ο Αβέρωφ οφείλει να τοποθετηθεί λέει το ΑΚΕΛ

Νέα πυρά προς τον Αβέρωφ εξαπέλυσε το ΑΚΕΛ δια στόματος Άριστου Δαμιανού αναφορικά με το μεγάλο θέμα των παρακολουθήσεων.

Ο κ. Δαμιανού υπογράμμισε πως «όσα και αν φορτώνουν στις ιδιαιτέρες γραμματείς, ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου οφείλει ξεκάθαρα και ευθαρσώς να τοποθετηθεί δημόσια».

Αυτούσια η δήλωση του κ. Δαμιανού

Τις τελευταίες μέρες, ως αποτέλεσμα δημόσιων τοποθετήσεων μας αλλά και του Κοινοβουλευτικού ελέγχου που έγινε στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής, επιβεβαιώθηκαν κάποια πολύ σημαντικά αλλά και πολύ ανησυχητικά δεδομένα.

Πρώτο, ότι στην Κυπριακή Δημοκρατία παράγονται κακόβουλα λογισμικά.

Δεύτερο, ότι τέτοια λογισμικά εξάγονται από την Κυπριακή Δημοκρατία, με αποτέλεσμα να επιμολύνουν και άλλα κράτη ενδεχομένως περιλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Τρίτο, ότι υπήρχε συνεργασία δομών και Αρχών της Δημοκρατίας με αγορά εξοπλισμού και υπηρεσιών από εταιρείες που στην πορεία είτε ερευνήθηκαν είτε καταδικάστηκαν από την Κυπριακή Δικαιοσύνη.

Τέταρτο, πως όλη αυτή η δραστηριότητα εταιρειών παραγωγής λογισμικών διπλής χρήσης, κακόβουλων λογισμικών spywear, ήταν και αποτέλεσμα της υπόθαλψης, της υποστήριξης από πολιτικές πλάτες. Διαφορετικά δε θα μπορούσε να αναπτυσσόταν στην Κύπρο αυτό το θερμοκήπιο παραγωγής κακόβουλων λογισμικών.

Εδώ και μέρες υποβάλλουμε ερωτήματα προς το Προεδρικό και τον Δημοκρατικό Συναγερμό, αναμένοντας να τοποθετηθούν ξεκάθαρα, διαφοροποιώντας και ανακαλώντας προηγούμενες τοποθετήσεις τους. Ότι όλα αυτά δεν γίνονταν στην Κύπρο, ότι δεν παράγονται στην Κύπρο και ότι δεν εξάγονται από την Κύπρο. Την ίδια ώρα, κακά είναι τα ψέματα, όσα και αν φορτώνουν στις ιδιαιτέρες γραμματείς, ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου οφείλει ξεκάθαρα και ευθαρσώς να τοποθετηθεί δημόσια στο εξής απλό ερώτημα:

Γιατί ένας πρώην Ισραηλινός πράκτορας και μια εταιρεία η οποία μετέπειτα καταδικάστηκε από την Κυπριακή Δικαιοσύνη, ένιωσαν σιγουριά και άνεση να απευθυνθούν στο γραφείο του για να διαμεσολαβήσει αναφορικά με δουλειές που είχαν στην Ολλανδία;

Αυτό το ξεκάθαρο ερώτημα, αναμένει και απαιτεί μια ξεκάθαρη απάντηση.

Home