Νέα Κινήματα «αβέρτα» - Πέντε μέχρι τώρα, έτοιμα για Βουλευτικές

Νέα Κινήματα «αβέρτα» - Πέντε μέχρι τώρα, έτοιμα για Βουλευτικές

Που βρίσκονται οι διεργασίες τους και ποιοι οι στόχοι τους στην πρώτη εμφανίση τους σε Βουλευτικές

Το δικό τους ρόλος  στις Βουλευτικές του ερχόμενου Μαΐου διεκδικούν νέα κινήματα τα οποία για πρώτη φορά θα ριχθούν στην μάχη των Βουλευτικών Εκλογών διεκδικώντας το καθένα να διαδραματίσει τον δικό του ρόλο.

Με τα σημερινά δεδομένα την μάχη για είσοδο στην Βουλή θα δώσουν 5 συνολικά νέα κόμματα - κινήματα με τα 4 κατέρχονται στις Βουλευτικές αυτόνομα και συγκεκριμένα η Δημοκρατική Παράταξη, το Κίνημα Ανεξάρτητοι, το Κίνημα Αφύπνιση 2020, η Πρωτοβουλία Αμμόχωστος για την Κύπρο αλλά και το κίνημα Πορεία Αλλαγής το οποίο κατέρχεται σε συνεργασία με την το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών. 

Με ψηλούς στόχους η ΔΗΠΑ 

Τις διεργασίες της για την συμπλήρωση ενός ισχυρού ψηφοδελτίου συνεχίζουν Δημοκρατική Παράταξη - Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, στην πρωτη τους παρουσία σε Βουλευτικές με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται ακόμα και  πριν το τέλος Ιανουαρίου, με τον στόχο που υπάρχει είναι το κόμμα να διεκδικήσει ποσοστό πέραν του 7,2% που θα επιτρέπει και την διεκδίκηση έδρας στην 3η κατανομή. 

Στην ονοματολογία τώρα στη Λευκωσία υποψήφιοι θα είναι ο Βουλευτής της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων Μαρίνος Μουσιούττας βουλευτής, ο Αλέκος Τρυφωνίδης, ο πρώην Βουλευτής και Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Πιτσιλλίδης ενώ δεν αποκλείεται και υποψηφιότητα της Αντιγόνης Παπαδοπούλου. Από εκεί και πέραν στο ψηφοδελτιο θα βρεθούν οι Θέα Νικολάου,  Μιχάλης Κρασιάς, Περικλής Θεοδωρίδης, Άννα Κυπριανού, Σπύρος Παναγή, Λευτέρης Αντωνίου αλλά και ο πρώην Αναπληρωτής Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Πόλυς Παλλήκαρος. Για την ώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει σε ποια επαρχία θα κατέλθει υποψήφιος ο Πρόεδρος του κόμματος Μάριος Καρογιάν.

Στη Λεμεσό πέραν του Βουλευτή Άγγελου Βότση, ακούγονται τα ονόματα της Μαρίλιας Γρηγορίου και Σταύρου Παπαδούρη. Στην Αμμόχωστο στην ονοματολογία βρίσκονται οι Μάρκος Τράγκολας, Γιώργος Χατζηγιάννης , Μιχάλης Γιακουμής, Θεοδώρα Κυριάκου, Ανδρέας Θεμιστοκλέους, Αντώνης Μινίδης και Λάκης Ιωάννου.

Στην Λάρνακα πέραν του Βουλευτή Γιώργου Προκοπίου στο ψηφοδελτιο αναμένεται να βρεθούν οι Πάνος Τουλούρας, Δημήτρης Κόσσυφος και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Παρασκευάς Χρίστου.Τέλος στην Κερύνεια υποψήφιοι αναμένεται να είναι οι Αδάμος Ασπρής και  Μιχάλης Σκορδής.

Ξεκίνησαν ανακοινώσεις και οι Ανεξάρτητοι

Σημειώνεται ότι τους πρώτους υποψήφιους του ανακοίνωσε και το Κίνημα Ανεξάρτητοι της Άννας Θεολόγου, πρακτική η οποία θα συνεχιστεί με το Κίνημα να ανακοινώνει ανα τακτά χρονικά διαστήματα υποψήφιους. 

Συγκεκριμένα ήδη έχουν ανακοινώσει  τον Γιώργο Παναγιώτου και την Κυριακή Παπασοφοκλή στην Λεμεσό, τον Βασίλη Ελευθερίου στην επαρχία Λάρνακας, την Στέλλα Γαβριήλ, Νίκο Κεζαρίδη  και Ανδρέα Ιωάννου στην επαρχία Λευκωσίας, τον Κωνσταντίνο Λεμονάρη στην επαρχία Πάφου και τον Γιώργο Τσόκκο  και Αναστάσιος Κυριάκου Σιακαλλή στην επαρχία Αμμοχώστου.

1

Αμμόχωστος για την Κύπρο

Την απόφαση να κατέλθουν «ως η νέα δύναμη, η ανεξάρτητη και ακομμάτιστη, με κύριο στόχο και σκοπό τη σωτηρία της Πόλης και Επαρχίας, διεκδικώντας εκπροσώπηση στις επικείμενες βουλευτικέ πήρε η Ομάδα Πρωτοβουλίας "ΜΟΝΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ".

Το κίνημα βρίσκεται στο στάδιο της οργάνωσης καθώς θα πρέπει να εγκριθεί το καταστατικό το οποίο θα τους επιτρέψει να κατέλθουν ως πολιτικό κόμμα « Πρωτοβουλία Αμμόχωστος για την Κύπρο» με τις διαδικασίες να τρέχουν έτσι ώστε να μαζευτούν οι 300 υπογραφές που απαιτούνται για την εγγραφή του κόμματος και στην συνέχεια μέσω δημοσιογραφική διάσκεψης να ανακοινωθεί και επίσημα το ψηφοδελτιο αλλά και οι σκοποί του Κινήματος με κύριο την επανένωση του τόπου.

Μάλιστα το κίνημα θα κατέλθει παγκύπρια με ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο στην Αμμόχωστο και με δύο αντιπροσώπους στις υπόλοιπες επαρχίες με μήνυμα ότι η Αμμόχωστος είναι μια αφύπνιση για να ξεκινήσει μια πορεία προς την επανένωση της Κύπρου. 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Διεργασίες και στο Κίνημα Αφύπνιση 2020

Τις δικές του διεργασίες για τις Βουλευτικές με στόχο να κατέλθει με πλήρες ψηφοδελτιο συνεχίζει και το Κίνημα Αφύπνιση 2020 το οποίο αν και ιδρύθηκε με πρωτοβουλία των Κατόχων Αξιογράφων ως αντίδραση στην αγανάκτηση που υπήρξε έχει πάρει μια ευρύτερη μορφή.

Μάλιστα όπως μας λέχθηκε το κίνημα θέλει να ανοίξει τις πόρτες του προς την κοινωνία σε όλες τις ομάδες πολιτών που έχουν πληγεί αλλά και στους αγανακτισμένους πολίτες για να αποτελέσει το κίνημα των ομάδων αγανακτισμένων πολιτών που έχουν πληγεί από τις άστοχες πολιτικές της κάθε Κυβέρνησης

Το κίνημα Αφύπνιση 2020  έχει ήδη ολοκληρώσει τις διεργασίες εγγραφής του ως πολιτικό κόμμα εδώ και καιρό και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα 18 ατόμων ενώ το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθούν οι διεργασίες για συμπλήρωση πλήρους ψηφοδελτίου. 

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ã ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ"

Σε συνεργασία με Οικολόγους το Κίνημα Πορεία αλλαγής

Μόλις χθες ανακοινώθηκε η δημιουργία της κοινωνικο-πολιτικής πλατφόρμας «Πορεία Αλλαγής», που σύμφωνα με ανακοίνωση, "συγκροτείται για να ενώσει δυνάμεις ελεύθερα σκεπτόμενων πολιτών που υποφέρουν από τη διαφθορά, τη διαπλοκή, το  διαβρωμένο Κράτος δικαίου και την αναξιοκρατία, αποτέλεσμα των οποίων είναι η συρρίκνωση της δημοκρατίας και συνακόλουθα η κατάφωρη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

Το κίνημα μάλιστα προσδοκούσε ότι το Κοινοβούλιο  ενέκρινε την οριζόντια ψηφοφορία, αφού αυτός θα ήταν ο προτιμητέος τρόπος διεκδίκησης κοινοβουλευτικής παρουσίας, από κομματικά ανεξάρτητους πολίτες έτσι ώστε να μπορούσε με πιθανότητες να διεκδικήσει με δικούς του υποψήφιους είσοδο στο Κοινοβούλιο.  Μετά από σοβαρούς προβληματισμούς όπως τονίζει η «Πορεία Αλλαγής» και πολλές συζητήσεις, αποφασίστηκε η συνεργασία με το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.

Σημειώνεται ότι στο κίνημα μεταξύ άλλων βρίσκέται και ομάδα ατόμων καταθετών της πρώην Λαϊκής.

Όπως πληροφορείται η Offsite στο ψηφοδέλτιο των Οικολόγων θα συμμετάσχουν υποψήφιοι σε κάθε επαρχία από την «Πορεία Αλλαγής». Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο αριθμός που έχει κλειδώσει είναι 11 υποψήφιοι με τους Άδωνη Παπακωνσταντίνου και Ανδρέα Ελευθεριάδη και Φώτος Φωτιάδης να είναι υποψήφιοι στην Λευκωσία , την Βασιλική Πελεγκάρη στην Αμμόχωστο, την Φοίβη Τραμουντανέλλη στην Κερύνεια, όπως επίσης και τον Χρύσανθο  Χρυσάνθου στην Πάφο. 

Home