Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νέα κόντρα ΔΗΣΥ - ΔΗΚΟ για την οικονομία

Offsite Team -
10.02.2021

Νέα κόντρα ΔΗΣΥ - ΔΗΚΟ για την οικονομία

Thumbnail
Απάντησε στα πυρά ο Δημοκρατικός Συναγερμός

Σχεδόν ένα χρόνο μετά που ξέσπασε η πανδημία, η  κοινωνία και η οικονομία εξακολουθούν να μην έχουν τη στήριξη που χρειάζονται και θα έπρεπε να είχαν αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το ΔΗΚΟ. Όπως επισημαίνει η ανεπάρκεια των μέτρων και η απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου από την πλευρά της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ τεκμηριώνονται βάσει των στατιστικών δεδομένων της Ε.Ε. που φέρουν την Κύπρο να παρουσιάζει τη 2η χειρότερη επίδοση στην απώλεια εισοδημάτων. 

Παράλληλα όπως τονίζει είναι γεγονός ότι χρειάζονται περισσότερα και πιο ουσιαστικά μέτρα για στήριξη των κλάδων που πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα, για ενίσχυση των εργαζόμενων, για   αποκατάσταση της μεσαίας τάξης και των κοινωνικά αδύναμων ομάδων.

Η  κυβέρνηση του ΔΗΣΥ είναι προφανώς απασχολημένη, με το να δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό της και εξακολουθεί, δυστυχώς, να αρνείται να συζητήσει τις χρήσιμες και ουσιαστικές προτάσεις του ΔΗΚΟ καταλήγει το ΔΗΚΟ. 

Παράλληλα επαναλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα, μεταξύ των οποίων είναι: 

  1. Η επιδότηση του ενοικίου όλων όσων έχουν επηρεαστεί από τα απαγορευτικά διατάγματα.
  2. Η επιδότηση των πάγιων λειτουργικών εξόδων, (πέραν του ενοικίου) των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, στη βάση των ισολογισμών τους του 2019.
  3. H επέκταση του σχεδίου της αναστολής των δόσεων σε κλάδους της οικονομίας που έχουν πληγεί από το 2 ο κύμα, ιδιαίτερα στην ξενοδοχειακή βιομηχανία μέχρι το καλοκαίρι. 
  4. Η επιδότηση από το κράτος τριών δόσεων δανείων, για συγκεκριμένους δανειολήπτες, με εισοδηματικά κριτήρια.
  5. Η επαναφορά του Νομοσχεδίου των Κρατικών Εγγυήσεων με τις απαραίτητες ασφαλιστικές δικλίδες για να μπορούν να δανειστούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
  6. Η επέκταση των υφιστάμενων σχεδίων στήριξης των εργαζομένων μέχρι το τέλος του 2021.
  7. Η Λειτουργία Ταμείου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων το οποίο θα χρηματοδοτείται από τα σχετικά ευρωπαϊκά προγράμματα.
  8. Η αναστολή πληρωμής του ετήσιου τέλους των €350 για όλες τις εταιρείες και μείωση του τέλους σε €100 για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Απάντηση ΔΗΣΥ

Στην πιο πάνω ανακοίνωση απάντησησε ο ΔΗΣΥ αναφέροντας ότι είναι τουλάχιστον υποκριτικό το ΔΗΚΟ να παρουσιάζεται σήμερα ότι νοιάζεται δήθεν για την κοινωνία όταν είναι το κόμμα που καταψήφισε τον προϋπολογισμό για στήριξη της κοινωνίας, των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ας κρατήσουν τα μαθήματα για τον εαυτό τους και η κοινωνία έχει γνώση ποιος κάνει τι, καταλήγει η ανακοίνωση.

Home