Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νικόλας: Έχει 24 ώρες να δώσει εξηγήσεις ο Αναστασιάδης

Offsite Team -
05.02.2021

Νικόλας: Έχει 24 ώρες να δώσει εξηγήσεις ο Αναστασιάδης

Thumbnail
Επιστολές σε Γενικό Εισαγγελέα και στην Ερευνητική Επιτροπή Νικολάτου για τη πιθανή διάπραξη ψευδορκίας από τον ΠτΔ

Οι συνεχείς αποκαλύψεις για το πολύκροτο σκάνδαλο των δωρεάν ταξιδιών αναψυχής στις Σεϋχέλλες αφήνουν βαθύτατα εκτεθειμένο τον Νίκο Αναστασιάδη», τόνισε σήμερα (5/2) ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Όπως είπε, «μετά που οι εκπρόσωποι του Προέδρου της Δημοκρατίας, αρνήθηκαν να αποκαλύψουν στην Επιτροπή Ελέγχου τον ιδιοκτήτη του ιδιωτικού τζετ που μετέφερε εκείνον και την οικογένεια του στις Σεϋχέλλες, ακολούθησαν νέες αποκαλύψεις». 

«Φαίνεται από μια απλή έρευνα στο σχετικό μητρώο ιδιοκτητών αεροπλάνων, πως ο διαχειριστής του αεροπλάνου τύπου Boeing 767 που πήρε ταξίδι τον ΠτΔ το 2015, είναι η ίδια εταιρεία που τον πήρε δωρεάν ταξίδι και το 2018. Συγκεκριμένα ο διαχειριστής του αεροπλάνου είναι η Jet Stream Aviation, εταιρεία του ίδιου Σαουδάραβα επενδυτή», πρόσθεσε.

«Ο Νίκος Αναστασιάδης πρέπει μέσα στις επόμενες 24 ώρες να δώσει εξηγήσεις και να απολογηθεί στον Κυπριακό λαό», τόνισε αναφέροντας καταληκτικά πως «το ΔΗ.ΚΟ. θα εισηγηθεί στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής να αποστείλει επιστολές στον Γενικό Εισαγγελέα και στην Ερευνητική Επιτροπή Νικολάτου και να τους ενημερώνει για τη πιθανή διάπραξη ψευδορκίας από πλευράς του ΠτΔ έτσι ώστε και οι δυο να αποφασίσουν για τα επόμενα τους βήματα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ:

Οι συνεχείς αποκαλύψεις για το πολύκροτο σκάνδαλο των δωρεάν ταξιδιών αναψυχής στις Σεϋχέλλες αφήνουν βαθύτατα εκτεθειμένο τον Νίκο Αναστασιάδη. Μετά που οι εκπρόσωποι του ΠτΔ, αρνήθηκαν να αποκαλύψουν στην Επιτροπή Ελέγχου τον ιδιοκτήτη του ιδιωτικού τζετ που μετέφερε εκείνον και την οικογένεια του στις Σεϋχέλλες, ακολούθησαν νέες αποκαλύψεις.

Φαίνεται από μια απλή έρευνα στο σχετικό μητρώο ιδιοκτητών αεροπλάνων, πως ο διαχειριστής του αεροπλάνου τύπου Boeing 767 που πήρε ταξίδι τον ΠτΔ το 2015, είναι η ίδια εταιρεία που τον πήρε δωρεάν ταξίδι και το 2018. Συγκεκριμένα ο διαχειριστής του αεροπλάνου είναι η Jet Stream Aviation, εταιρεία του ίδιου Σαουδάραβα επενδυτή.     

Είναι πλέον ξεκάθαρο, πως ο Νίκος Αναστασιάδης δεν είπε όλη την αλήθεια στην Ερευνητική Επιτροπή Νικολάτου. Δεν απεκάλυψε, ως όφειλε, ότι ταξίδεψε και δεύτερη φορά το 2015 στις Σεϋχέλλες με τζετ του συγκεκριμένου Σαουδάραβα.

Εάν δε διαφανεί, πως το συγκεκριμένο ταξίδι προσφέρθηκε και δωρεάν ή με ευνοϊκούς όρους, τότε ο Νίκος Αναστασιάδης έχει διαπράξει ψευδορκία ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής Νικολάτου, καθώς υπενθυμίζεται πως έχει ισχυριστεί ενόρκως ότι ταξίδεψε στις Σεϋχέλλες «…με δικά του έξοδα…».

Ο Νίκος Αναστασιάδης πρέπει μέσα στις επόμενες 24 ώρες να δώσει εξηγήσεις και να απολογηθεί στον Κυπριακό λαό.

Το ΔΗ.ΚΟ. θα εισηγηθεί στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής να αποστείλει επιστολές στον Γενικό Εισαγγελέα και στην Ερευνητική Επιτροπή Νικολάτου και να τους ενημερώνει για τη πιθανή διάπραξη ψευδορκίας από πλευράς του ΠτΔ έτσι ώστε και οι δυο να αποφασίσουν για τα επόμενα τους βήματα.

Home