Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νικόλας: Στους ώμους του ΔΗΚΟ η ευθύνη της Διακυβέρνησης

Του Στέλιου Στυλιανού -
24.02.2023

Νικόλας: Στους ώμους του ΔΗΚΟ η ευθύνη της Διακυβέρνησης

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ έκανε απολογισμό ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής αναφέροντας ότι στο κόμμα έμαθαν από λάθη τους

Τον απολογισμό της Προεκλογικής εκστρατείας αλλά και αναφορές για την επόμενη μέρα στην συγκυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη έκανε στα πλαίσια της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος την περασμένη Τετάρτη 22/2 ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος. 

Ανακοινώνοντας στα μέλη του σώματος την επαναδιεκδίκηση της Προεδρίας του κόμματος ανέφερε ότι το κάνει επειδή ο ίδιος νιώθει πολιτική ευθύνη απέναντι στον κόσμο του ΔΗΚΟ τονίζοντας ότι θέλει να πετύχει αυτή η διακυβέρνηση και θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να πετύχει.

>>> Διαβάστε επίσης: Snipers: Τα 17 ονόματα για υπουργεία στο μαύρο βιβλίο του Νίκου <<<

Την ίδια ώρα ο Νικόλας Παπαδόπουλος υπενθύμισε τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής για τα όσα έλεγε Προεκλογικά ότι δηλαδή το ΔΗΚΟ θα είναι είτε Κυβέρνηση είτε Συγκυβέρνηση τονίζοντας ότι σήμερα είναι το μεγαλύτερο κόμμα που στηρίζει την κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη έχοντας και την μεγαλύτερη ευθύνη απέναντι στην κοινωνία.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην ευθύνη για την υλοποίηση του προεκλογικού προγράμματος και τη διαμόρφωση πολιτικών ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και για την ευθύνη του κόμματος του για τη κοινοβουλευτική δράση και στήριξη που θα χρειαστεί αυτή η διακυβέρνηση.

Σε άλλο σημείο της ομιλία του ανέφερε ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες του ΔΗΚΟϊκού κόσμου και δικαίωσε την απόφαση του κόμματος να τον στηρίξει.

Σημείωσε ωστόσο ότι η στήριξη του ΔΗΚΟ στην υποψηφιότητα αυτή δεν ήταν μόνο ποσοτική αλλά κυρίως ποιοτική αφού όπως είπε ήταν το πρώτο κόμμα που στήριξε τον Νίκο Χριστοδουλίδη και το μεγαλύτερο κοινοβουλευτικό κόμμα που τον έχει στηρίξει.

Μάλιστα ανέφερε ότι η στήριξη αυτή ήταν καταλυτική καθώς έδωσε στον Νίκο Χριστοδουλίδη μια σημαντική δυναμική σε ένα πολύ κρίσιμο και κομβικό σημείο της προεκλογικής ενώ έγειρε την πλάστιγγα και έφερε μέσα και άλλα κόμματα στο δικό του στρατόπεδο.

Έμαθε από τα λάθη του το ΔΗΚΟ 

Από τις αναφορές του Νικόλα Παπαδόπουλου στην Κεντρική Επιτροπή ξεχώρισε και η παραδοχή ότι το κόμμα έμαθε από τα λάθη του αναφέροντας ότι τον Β’ Γύρο το ΔΗΚΟ πέτυχε μία πρωτόγνωρη συσπείρωση της τάξης του 87%.

Όπως σημείωσε μετά τις Βουλευτικές του 2021 στο κόμμα έκαναν όλοι την αυτοκριτική τους και κοίταξαν τις αδυναμίες τους ενώ την ίδια ώρα είσπράξαν τα μηνύματα της κοινωνίας και των καιρών.

Ανέφερε παράλληλα ότι η ηγεσία πριν την απόφαση για στήριξη του Νίκου Χριστοδουλίδη προχώρησε σε επικοινωνία με τη βάση του κόμματος ξεκινώντας τις διαβουλεύσεις από κάτω προς τα πάνω και όχι αντίστροφα.

Τέλος όπως επισήμανε το ΔΗΚΟ διάγνωσε τα θέλω και τις προσδοκίες της κοινωνίας και αντιλήφθηκε πως η κοινωνία έψαχνε κάτι το διαφορετικό.

Home