Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νικόλας:«Εάν δώσουν τους φακέλους υπερψηφίζουμε προϋπολογισμό»

Offsite Team -
08.01.2021

Νικόλας:«Εάν δώσουν τους φακέλους υπερψηφίζουμε προϋπολογισμό»

Thumbnail
«Εμείς τους προειδοποιήσαμε για το δεύτερο κύμα»

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος τόνισε σήμερα αμέσως μετά τη συνάντηση των Αρχηγών ότι εάν δοθούν οι φάκελοι στο Γενικό Ελεγκτή θα υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό. Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι το ΔΗΚΟ προειδοποιούσε για το δεύτερο κύμα πανδημίας και έκανε αναφορά σε τρία μέτρα στήριξης που προτείνει το ΔΗΚΟ.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παπαδόπουλου:

Βίντεο δήλωσης: https://youtu.be/6t2J3M2gLJM

«Παρά το ότι η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ αρνήθηκε να διαβουλευθεί με το Δημοκρατικό Κόμμα την προηγούμενη περίοδο, σήμερα μας κάλεσε στο Προεδρικό για να μας ανακοινώσει πιθανές αλλαγές στον Κρατικό Προϋπολογισμό που έχουν συμφωνηθεί μετά από διαβουλεύσεις που είχε με άλλα κόμματα. 

Σε κάθε περίπτωση εμείς υπενθυμίζουμε πως είχαμε προειδοποιήσει από το Σεπτέμβρη πως έρχεται δεύτερο κύμα πανδημίας και θα πρέπει ενδεχομένως να αναθεωρηθεί ο Προϋπολογισμός. Αντίθετα το Υπουργείο Οικονομικών εκτιμούσε πως δεν πρόκειται να υπάρχει δεύτερο κύμα πανδημίας και άρα δεν χρειάζεται να γίνει οποιαδήποτε αναθεώρηση. 

Οι δικές τους εκτιμήσεις έχουν δυστυχώς διαψευστεί.  Οι δικές μας προβλέψεις, δυστυχώς επιβεβαιώνονται. 

Κι εμείς ως Δημοκρατικό Κόμμα θεωρούμε πως θα πρέπει κατά το ελάχιστο και μεταξύ άλλων να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης της οικονομίας. Μέτρα όπως είναι:

  • Η επέκταση του σχεδίου αναστολής των δόσεων στις τράπεζες.
  • Η επιδότηση των ενοικίων για επιχειρήσεις και πρόσωπα που επηρεάζονται από τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας, και
  • Η επαναφορά του νομοσχεδίου των Κρατικών Εγγυήσεων με τις αλλαγές που είχε εισηγηθεί το Δημοκρατικό Κόμμα δηλαδή, με τον έλεγχο αυτού του σχεδίου από τον Γενικό Ελεγκτή

Τέλος, οφείλουμε για ακόμη μια φορά να υπενθυμίσουμε πως το ΔΗΚΟ έχει εδώ και πάρα πολύ καιρό δεσμευτεί πως εάν η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, δώσει του φακέλους των πολιτογραφήσεων για έλεγχο στην Ελεγκτική Υπηρεσία, θα υπερψηφίσουμε τον Κρατικό Προϋπολογισμό για το 2021. 

Είμαστε ακόμη έτοιμοι να αποδεχθούμε τη συμβιβαστική πρόταση του τέως Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη με την οποία θεωρούμε ότι δίδεται διέξοδος στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί. Και φαίνεται πως αυτή η πρόταση συγκεντρώνει μια σχετική κοινοβουλευτική πλειοψηφία καθώς τόσο ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ όσο και σήμερα ο Πρόεδρος των Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, έχουν δηλώσει πως αποδέχονται αυτή την πρόταση. 

Επομένως παραμένει να τοποθετηθούν και τα υπόλοιπα κόμματα εάν την αποδέχονται και ιδιαίτερα το κυβερνών κόμμα. Ο ΔΗΣΥ οφείλει ευθαρσώς να τοποθετηθεί απέναντι στην κοινωνία. 

Δέχεται αυτή την πρόταση; Και εάν όχι, για ποιο λόγο δεν την αποδέχεται;

Επειδή φοβούνται τι περιέχουν και τί περιλαμβάνουν αυτοί οι φάκελοι;» 

Home