Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νίκος Χριστοδουλίδης - Αννίτα Δημητρίου: Συμφώνησαν restart

Στέλιος Στυλιανού  -
01.06.2023

Νίκος Χριστοδουλίδης - Αννίτα Δημητρίου: Συμφώνησαν restart

Αποφάσισαν να κάνουν προδιαβούλευση στα μεγάλα ζητήματα όπως και με κόμματα της Συγκυβέρνησης

Σε εποικοδομητικό κλίμα όπως αφήνεται να διαρρεύσει και από τις δύο πλευρές έγινε το απόγευμα της Τετάρτης (31/05) στο Προεδρικό συνάντηση ανάμεσα στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ αποτελούμενη από την Πρόεδρο του κόμματος Αννίτα Δημητρίου και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του κόμματος, Ευθύμιο Δίπλαρο.

Η συνάντηση της ηγεσία του ΔΗΣΥ με τον Νίκο Χριστοδουλίδη έγινε με στόχο να υπάρξει φόρμουλα συνεργασίας κυρίως στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τον τόπο μέσα από μια προδιαβούλευση όπως γίνεται άλλωστε και με τα κόμματα της συμπολίτευσης(ΔΗΚΟ,ΔΗΠΑ,ΕΔΕΚ) με στόχο να μπορεί και ο ίδιος ο ΔΗΣΥ να στηρίζει εντός Κοινοβουλίου νομοσχέδια με τα οποία συμφωνεί. 

Για το θέμα αυτό από πλευράς ΔΗΣΥ τέθηκε στο τραπέζι και το θέμα με το e-kalathi με Αννίτα Δημητρίου και Ευθύμιο Δίπλαρο να μεταφέρουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την απογοήτευση τους για την συνταύτιση ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ που υπήρξε από πλευράς Κυβέρνησης τονίζοντας ότι το κόμμα συμφωνεί με την φιλοσοφία του νομοσχέδιου ωστόσο η διαφωνία έγκειται στο γεγονός ότι κατατέθηκε στην Βουλή χωρίς διαβούλευση με τα κόμματα.

Ένα άλλο θέμα που τέθηκε στην συνάντηση είναι και αυτό της συμμετοχής του Προέδρου της Δημοκρατίας και των υπουργών σε συνόδους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και παρά το γεγονός ότι υπάρχει διαφορετική προσέγγιση, από πλευράς ΔΗΣΥ ζητήθηκε όπως υπάρξει κατανόηση και να μην συμμετέχουν οι υπουργοί της Κυβέρνησης στις συνεδριάσεις του ΕΛΚ την στιγμή μάλιστα που ο ΔΗΣΥ βρίσκεται στην αντιπολίτευση.

Όπως πληροφορείται μάλιστα η Offsite News από πλευράς Νίκου Χριστοδουλίδη υπήρξε η κατανόηση και συμφωνήθηκε όπως συνεχίσει να συμμετέχει ο ίδιος στις συνεδριάσεις του  Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ενώ οι υπουργοί δεν θα συμμετέχουν. Μάλιστα η Αννίτα Δημητρίου θα προβεί σε ενημέρωση του ΕΛΚ έτσι ώστε να μην αποστέλλονται προσκλήσεις στους υπουργούς για να μην σταλεί και το μήνυμα ότι δεν τις αποδέχονται.  

Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις του με το πέρας της συνάντησης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος όσον αφορά το θέμα της συμμετοχής του Προέδρου στο ΕΛΚ σημείωσε ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης μετά την εκλογή του έχει δεχθεί προσκλήσεις από διάφορες ευρωπαϊκές δυνάμεις και ο ίδιος επέλεξε να συμμετέχει μετά από πρόσκληση στο ΕΛΚ, το οποίο και πράττει. Και αυτό θα συνεχίσει να πράττει, θα είναι μέλος και θα συνεχίσει να είναι μέλος στο ΕΛΚ.

Ερωτηθείς αν θα συμμετέχουν και οι Υπουργοί της Κυβέρνησης, ο Εκπρόσωπος ουσιαστικά επιβεβαίωσε την μη συμμετοχή τους τονίζοντας ότι από τη στιγμή που συμμετέχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταφέρει τις θέσεις του ενώπιον του ΕΛΚ και υπάρχει αυτή η συνεργασία με το ΕΛΚ.

Παράλληλα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης έχει εκφράσει τη βούληση για ειλικρινή συνεργασία με όλες τις υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις του τόπου και αυτό θα συνεχίσει να πράττει και να επιδιώκει καθώς μέσα από αγαστή και παραγωγική συνεργασία της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας θα υλοποιηθούν εκείνες οι μεταρρυθμίσεις που να είναι προς όφελος όλων των πολιτών. 

Στέλιος Στυλιανού 

Home