Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νουρής : Μεγάλος χαμένος ο πολίτης για το όχι σε δημοψήφισμα Τ.Α.

Offsite Team -
18.04.2021

Νουρής : Μεγάλος χαμένος ο πολίτης για το όχι σε δημοψήφισμα Τ.Α.

Η τοποθέτησή του μετά τις εξελίξεις στη Βουλή και την άρνηση του Σώματος

Μεγάλος χαμένος από αυτή την εξέλιξη είναι ο Κύπριος πολίτης, ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής κληθείς να σχολιάσει τη μη έγκριση από τη Βουλή της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για τη μεταρρύθμιση της ΤΑ. 

Η Κυβέρνηση, είπε ο κ. Νουρής, έλαβε το μήνυμα από τη Βουλή κατά τη συζήτηση ότι η μεγάλη πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων με τον Α ή Β τρόπο, προέκρινε τη διενέργεια δημοψηφισμάτων για να ληφθεί και η άποψη του κυρίαρχου λαού. 

Από τη στιγμή, συνέχισε, που ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας είχε τοποθετηθεί ξεκάθαρα μέσω της γνωμάτευσης του, ότι,  τα τοπικά δημοψηφίσματα, όπως προτάθηκαν από τη Βουλή δεν μπορούν να προωθηθούν, γιατί ενέχουν αντισυνταγματικότητα, όπως είπε, η κυβέρνηση σεβόμενη ακριβώς τη θέση των κομμάτων, προχώρησε στη συγκεκριμένη τοποθέτηση, η οποία ήταν μια πάρα πολύ ξεκάθαρη, σε αντίθεση με ό,τι ακούστηκε, τοποθέτηση. 

Δώσαμε, είπε ο κ. Νουρής,  ένα ερώτημα το οποίο ζητήσαμε να τεθεί ενώπιον του κυρίαρχου λαού για να απαντήσει ο κόσμος, εάν θέλει τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση. 

ΝΟΥΡΗΣ2

Μέσω αυτού του ερωτήματος, συνέχισε, αυτό το οποίο διεκδικούσαμε ουσιαστικά ήταν να λύσουμε και κάποια προβλήματα.Ακολούθως, υπενθύμισε, ότι ταλανίζει τη Βουλή των Αντιπροσώπων και βεβαίως την κοινωνία, πόσος θα πρέπει να είναι ο αριθμός των νέων οντοτήτων .

Όπως ανέφερε, προτάθηκε ένα συγκεκριμένο σενάριο από την κυβέρνηση στη βάση συγκεκριμένης μελέτης, για 17 νέες οντότητες, σημειώνοντας πως υπήρχαν ν διαφωνίες που συζητήθηκαν.

Είπε ακόμη πως ζήτησαν να τεθεί ενώπιον του κυρίαρχου λαού αυτό το ερώτημα, και ήθελαν να δοθεί η δυνατότητα στον κόσμο να τοποθετηθεί.

Δήλωσε επίσης πως έχουν στερήσει το δικαίωμα αυτή της επιλογής και δυστυχώς με την έναρξη της νέας Βουλής θα ξαναβρεθούμε μπροστά από το ενδεχόμενο συζήτησης, όπως είπε, για το πόσες θα πρέπει να είναι οι νέες οντότητες, εάν θα πρέπει να υπάρξουν οι Α ή Β αλλαγές. 

ΝΟΥΡΗΣ3

Πρόσθετα υπάρχει και το πρόβλημα του Ταμείου Ανάκαμψης το οποίο είπε ο ΥΠΕΣ,  “αυτή τη στιγμή η πρώτη μας μέριμνα ως Υπουργείο Εσωτερικών αμέσως μετά την καταψήφιση της πρότασης για το δημοψήφισμα, ήταν ότι κινηθήκαμε τάχιστα προς την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να πείσουμε και να άρουμε τις ενστάσεις τους αναφορικά με το θέμα του Ταμείου Ανάκαμψης”. 

Ο κ. Νουρής ακολούθως εξέφρασε την ελπίδα ότι θα έχουμε μια θετική απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πριν το τέλος αυτού του μήνα, ώστε να μην υπάρξουν παγοποιήσεις σχετικά με τα κονδύλια που αφορούν το Ταμείο Ανάκαμψης σε ό,τι αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατέληξε. ΚΥΠΕ

Home