Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο Νίκος σκέφτεται το Υπουργικό του & οι άλλοι κάνουν προεκλογική

Offsite Team -
18.11.2022

Ο Νίκος σκέφτεται το Υπουργικό του & οι άλλοι κάνουν προεκλογική

Ακόμη στους SNIPERS: Οι 7 ειδήσεις του Αναστασιάδη και τα 300 εκατομμύρια

Για τις προεδρικές εκλογές, τις απειλές για λίβελλο από τον ΠτΔ, τις δηλώσεις Μενέντεζ κατά Ερντογάν, αλλά και για τις υποψηφιότητες για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο συζήτησαν και σχολίασαν μεταξύ άλλων στην εκπομπή Snipers της Digital Tv ο Διευθυντής Ειδήσεων της Digital Tree Παναγιώτης Τσαγγάρης και ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παράσχος. 

Αρχικά ο Π. Τσαγγάρης αναφερόμενος στις τελευταίες δημοσκοπήσεις σχολίασε πως καμιά από τις 20 και πλέον μετρήσεις δεν έδειξε τον Νίκο Χριστοδουλίδη κάτω από το 30% και καμιά δεν έδειξε τον Αβέρωφ Νεοφύτου πάνω από το 20%

«Το κλειδί των ψήφων του Νίκου Χριστοδουλίδη είναι αυτοί που τον στηρίζουν αλλά δεν ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές. Το δικό του επιτελείο υπολογίζει -αυτό το ποσοστό- να κυμαίνεται στο 4%, άλλοι αναλυτές μιλούν ενδεχομένως ποσοστό που να αγγίζει και το 10%», σχολίασε συγκεκριμένα ο Π. Τσαγγάρης, τονίζοντας ωστόσο πως ακόμη και αυτό το ποσοστό να ληφθεί υπόψη δεν μπορεί να αλλάξει καθοριστικά τα ποσοστά του Νίκου Χριστοδουλίδη από την στιγμή που τα ποσοστά του δεύτερου υποψηφίου δεν ανέβουν σημαντικά.  

Από την πλευρά του ο Α. Παράσχος σημείωσε πως ακολουθείται μια τάση και πως από τον Μάρτιο 2022 μέχρι σήμερα οι δημοσκοπήσεις δεν είναι μακριά από την πραγματικότητα. 

«Το γεγονός ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης κάνει σκέψεις για τα Υπουργεία, για τους Υπουργούς. Έχει πει ότι θα κάνει Υφυπουργείο Μετανάστευσης που λέει ότι θα τελειώσει το πρόβλημα. Σημαίνει ότι έχει και σχεδιασμό για το πως θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα», σημείωσε ο Α. Παράσχος. 

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Π. Τσαγγάρης σημειώνοντας ωστόσο πως κανένας υποψήφιος δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα μέτρα για το πώς θα αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό, με τον Α. Παράσχο να σημειώνει ταυτόχρονα πως ο Νίκος Χριστοδουλίδης από τις κινήσεις του φέρεται να άρχισε ήδη να επεξεργάζεται την επόμενη ημέρα

«Το πραγματικό ρεπορτάζ -ίσως να μην είναι τα ποσοστά των μετρήσεων ενόσω αυτά παραμένουν χωρίς ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις- αλλά η σύνθεση της κυβέρνησης του Νίκου Χριστοδουλίδη και η επόμενη ημέρα στον ΔΗΣΥ αλλά και στο ΑΚΕΛ. Αυτή είναι η πεμπτουσία όλης της ιστορίας μέχρι στιγμής», σχολίασε ο Π. Τσαγγάρης σχετικά με το ζήτημα. 

Οι 7 ειδήσεις από την συνέντευξη ΠτΔ 

Ο Π. Τσαγγάρης έκανε αναφορά και στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Γιάννη Καρεκλά σημειώνοντας πως εντόπισε 7 ειδήσεις οι οποίες μπορούν να εξαχθούν από τα όσα ειπώθηκαν. 

Ειδικότερα, το 1ο σημείο είναι η ερμηνεία του Νίκου Αναστασιάδη για το επίθετο «Νίκαρος» με το οποίο τον αποκαλούν συνεργάτες του, σημειώνοντας πως όπως δήλωσε αυτό δεν είναι τυχαίο και ότι δείχνει ότι «ούτε άγεται ούτε φέρεται» από τον οποιοδήποτε. 

Το 2ο σημείο είναι η δήλωση του για το «ότι δεν φέρω καμία ευθύνη για το σχίσμα στον ΔΗΣΥ», το 3ο ότι «δεν πρόκειται να συνταξιοδοτηθώ», το 4ο είναι το «σκέφτομαι για λίβελο», το 5ο είναι «το ψηφίστε Αβέρωφ», το 6ο είναι το «έκανα λάθος που πήγα δωρεάν ταξίδι με το τζετ του Σαουδάραβα», και το 7ο σημείο ήταν η διάψευση του Νίκου Χριστοδουλίδη από πλευράς ΠτΔ αναφορικά με τα όσα ανέφερε ο Νίκος Χριστοδουλίδης ότι δεν ετοίμασε ποτέ ο ΠτΔ δήλωση που θα διάβαζε ο ίδιος μετά τη συνάντηση ΠτΔ, Αβέρωφ και του ιδίου, με τον Νίκο Αναστασιάδη να διαψεύδει τελικά τον Νίκο Χριστοδουλίδη αφού ερωτώμενος απάντησε πως ετοίμασε μια τέτοια δήλωση την οποία θα διάβαζε προς τα ΜΜΕ ο Νίκος Χριστοδουλίδης με το πέρας της σύσκεψης. 

Από την πλευρά του ο Α. Παράσχος σχολιάζοντας  τη δήλωση για το σχίσμα στον ΔΗΣΥ, σημείωσε πως σε αντίθεση με το ΑΚΕΛ, όσα συμβαίνουν εντός του ΔΗΣΥ είναι πολύ διάφανα

Όπως συμπλήρωσε στον ΔΗΣΥ μπορεί να πάρεις τηλέφωνο και να σου πουν τα πάντα για τα εσωκομματικά, κάτι που όμως δεν συμβαίνει με το ΑΚΕΛ. 

«Κάποιος έμπειρος δημοσιογράφος μπορεί να γράψει εύκολα και 50 ρεπορτάζ από την Προεδρία του Νίκαρου στον Συναγερμό μέχρι και την Προεδρία της Δημοκρατίας που να συνηγορούν στο ότι έχει οδηγήσει σε σχίσμα τον ΔΗΣΥ», σχολίασε σχετικά ο Α. Παράσχου. 

Α. Παράσχος για λίβελο από ΠτΔ για €300 εκατ.: «Υπάρχουν άλλα στοιχεία για το δικαστήριο»

Ο Π. Τσαγγάρης αναφέρθηκε και στη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι ενδεχομένως να κινήσει διαδικασία για λίβελλο κατά δημοσιογράφων. Δήλωση που έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στον Γιάννη Καρεκλά και απευθύνθηκε στον Α. Παράσχο -αφού είναι ένας εκ των δημοσιογράφων για τον οποίο αναφερόταν ο ΠτΔ – με τον Α. Παράσχο να σχολιάζει πως το ζήτημα είναι απλό και ότι το έχει αναφέρει και σε τυχαία συνάντηση που είχε με τον Γενικό Εισαγγελέα προ μερικών ημερών. 

Συγκεκριμένα κατά τη συνάντηση τους με τον Γενικό Εισαγγελέα ο ίδιος τον ρώτησε κατά πόσον του πήρε στοιχεία για τα 300 εκατ. ευρώ τα οποία έβγαλε ο Αναστασιάδης στις Σεϋχέλλες, με τον Α. Παράσχο να απαντά πως όταν «έγραψα αυτό το θέμα είπα ότι ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της Κύπρου, της αντιπολίτευσης, ο Άντρος Κυπριανού, επιστρέφοντας από την Αθήνα είπε σε εμένα και σε άλλους δημοσιογράφους, αλλά και σε συγκέντρωση του ΑΚΕΛ»

Παίρνοντας τον λόγο ο Π. Τσαγγάρης σημείωσε πως αυτό που γράφτηκε από τον Α. Παράσχο το είχε ακούσει από κάποιο άλλο άτομο αλλά όχι της αντιπολίτευσης. 

Συνεχίζοντας ο Α. Παράσχος σημείωσε πως «όταν το έγραψα με πήρε τηλέφωνο ο Αβέρωφ Νεοφύτου και μου είπε “και εμένα ο Άντρος μου το είπε”. Με πήρε τηλέφωνο και ο Νικόλας Παπαδόπουλος μου είπε ακριβώς το ίδιο πράγμα», συμπληρώνοντας πως του Άντρου Κυπριανού του το είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας σε μία από τις συναντήσεις τους, ενώ όπως σημείωσε υπάρχουν πολλοί που το άκουσαν. 

Ο Α. Παράσχος διερωτήθηκε γιατί ο Γενικός Εισαγγελέας δεν πάει στον Άντρο Κυπριανού και να τον ρωτήσει εάν έγινε αυτό που έγραψε. «Εάν θέλεις (σ.σ. αναφερόμενος στον Γενικό Εισαγγελέα) να το προχωρήσεις πρέπει να κάνεις αυτό το πράγμα. Εάν δεν θέλεις μην ακούς αυτά που λέει ο Νίκος Αναστασιάδης. Ακούσαμε πολλά», τόνισε. 

«Εγώ έγραψα ποιος μου το είπε. Διαφορετικά να με πάρει εμένα στο Δικαστήριο ότι είπα ψέματα. Και να καλέσει και τον Αβέρωφ και τον Νικόλα Παπαδόπουλο και άλλους 5-6 δημοσιογράφους που τα είπε ο Άντρος Κυπριανού», σημείωσε ο Α. Παράσχος συμπληρώνοντας πως «υπάρχουν και άλλα στοιχεία που δεν μπορούν να λεχθούν δημοσίως, όμως στο δικαστήριο μπορούν να λεχθούν». 

Δείτε πιο κάτω την εκπομπή Snipers:

Home