Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Οι εγκλωβισμένοι ψήφισαν ακόμα μια φορά με την ελπίδα επανένωσης

Offsite Team -
26.05.2019

Οι εγκλωβισμένοι ψήφισαν ακόμα μια φορά με την ελπίδα επανένωσης

Thumbnail
Οι εγκλωβισμένοι μεταφέρονται με εκμισθωμένα λεωφορεία σε εκλογικά κέντρα για να ψηφίσουν

Την επιθυμία τους για εξεύρεση μια λύσης, ικανής να επανενώνει την πατρίδα, διατράνωσαν ακόμα μια φορά οι εγκλωβισμένοι της Κύπρου.

Προσερχόμενοι στην κάλπη, ευχήθηκαν αυτοί που θα ψηφίσουν να κερδίσουν, ενώ έδωσαν ευχές σε αυτούς που θα εκλεγούν να βοηθήσουν και να πιέσουν την Ευρώπη, για την εξεύρεση μια δίκαιης λύσης.

Οι εγκλωβισμένοι μεταφέρονται με εκμισθωμένα λεωφορεία σε εκλογικά κέντρα για να ψηφίσουν. Οι εγκλωβισμένοι πολίτες της Επαρχίας Κερύνειας ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στο Γυμνάσιο Αγίου Δομετίου, Κέντρο Δ΄, ενώ αυτοί της Επαρχίας Αμμοχώστου στο Γυμνάσιο Δερύνειας, Κέντρο Στ’. 

61 εγκλωβισμένοι εκλογείς στον Άγιο Δομέτιο

Ο αριθμός των εγκλωβισμένων εκλογέων από την κατεχόμενη Επαρχία Κερύνειας, που ψηφίζουν στο Γυμνάσιο Αγίου Δομετίου, ανέρχεται στους 61.

Εξάλλου, ο Γραμματειακός Λειτουργός του Γραφείου του Επιτρόπου Προεδρίας, Πανίκκος Γεωργίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ  ότι αρκετοί εγκλωβισμένοι κάνουν τις διευθετήσεις τους με την Υπηρεσία Εκλογών και ψηφίζουν σε εκλογικό κέντρο της περιοχής, όπου κατοικούν οι συγγενείς τους.

Επίσης, είπε ότι οι εγκλωβισμένοι μπορούν να ψηφίσουν με οποιοδήποτε έγγραφο της Κυπριακής Δημοκρατίας, που φέρει τη φωτογραφία τους.

Σε ό,τι αφορά στους εγκλωβισμένους της Επαρχίας Αμμοχώστου, οι οποίοι ψηφίζουν στο Γυμνάσιο Δερύνειας, ο κ. Γεωργίου είπε ότι με εκμισθωμένο λεωφορείο μεταφέρονται 5 άτομα από το Ριζοκάρπασο, 8 από την Αγία Τριάδα και 2 από τον Άγιο Ανδρόνικο.

Ενδεχόμενη δεύτερη διαδρομή και το απόγευμα

Σημείωσε ακόμα ότι αν υπάρξει ενδιαφέρον από άλλους εγκλωβισμένους της Επαρχίας Αμμοχώστου, ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί και δεύτερη διαδρομή το απόγευμα.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι οι πιο πολλοί εγκλωβισμένοι προσέρχονται στην κάλπη μόνοι τους, αφού διανυκτερεύουν από την προηγούμενη στα παιδιά τους.

«Να βοηθήσει η Ευρώπη να βρεθεί μια λύση»

Η Αννέτα Μαυροχάννα, από τον κατεχόμενο Κορμακίτη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως ήρθε να ψηφίσει για την Ευρώπη, εκφράζοντας την ευχή να βοηθήσει η Ευρώπη να βρεθεί μια λύση και να επανενωθεί η Κύπρος.

Ζήτησε από την Ευρώπη και τους νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές να βοηθήσουν, ώστε να επέλθει η ειρήνη στην Κύπρο.

«Επιθυμούμε την ειρήνη. Να βοηθήσει η Ευρώπη να βρεθεί μια λύση να είμαστε όλοι μαζί αγαπημένοι ενωμένοι. Είναι η επιθυμία μας να επανενωθούμε», είπε.

Σημείωσε ακόμα: «Είμαστε εγκλωβισμένοι και όλα αυτά τα χρόνια δεν φύγαμε από τον τόπο μας. Όλη μου η ζωή είναι στον Κορμακίτη. Περάσαμε και καλά και κακά. Επιθυμούμε να βρεθεί  μια λύση και να ζήσουμε όλοι μαζί».

Εξάλλου, εξέφρασε ικανοποίηση για τα τρόφιμα που στέλνει στους εγκλωβισμένους η κυβέρνηση κάθε δύο εβδομάδες.

Η Πολού Μαυροχάννα, επίσης από τον Κορμακίτη, ευχήθηκε εκείνους που ψήφισε  να κερδίσουν.

Απαντώντας σε ερώτηση, ανέφερε ότι έχουν συχνή επικοινωνία με τους πολιτικούς αξιωματούχους και όταν χρειαστούν κάποια βοήθεια τη ζητούν αυτοπροσώπως.  

Home