Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Οι ευχές Προδρόμου στον νέο Αρχιεπίσκοπο-«Χαιρόμαστε όλοι σήμερα»

Offsite Team -
24.12.2022

Οι ευχές Προδρόμου στον νέο Αρχιεπίσκοπο-«Χαιρόμαστε όλοι σήμερα»

Να έχει μια συνέχεια ανάλογη της ιστορίας της Εκκλησίας, ευχήθηκε στον εψηφισμένο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, ο ΥΠΑΝ

Να έχει μια συνέχεια ανάλογη της ιστορίας της Εκκλησίας, ευχήθηκε στον εψηφισμένο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο, ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, ο κ. Προδρόμου είπε ότι είναι πολύ σημαντικό το ότι όλα εξελίχθηκαν ομαλά.

«Η Εκκλησία σε αυτό το τόπο είναι ένας θεσμός σχεδόν 2000 χρόνων. Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, έχει στηρίξει όχι μόνο την πίστη του λαού, αλλά έχει κρατήσει τον κυπριακό ελληνισμό. Ιδιαίτερα εγώ θα πω ότι οφείλουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό την παιδεία μας, τα σχολεία μας, στο ότι η Εκκλησία στάθηκε στην Κύπρο και είχε αυτή τη διάρκεια», πρόσθεσε.

Όπως είπε, «χαιρόμαστε όλοι σήμερα που έχουμε την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου».

«Είδαμε ότι υπήρξε κάτι που επίσης είναι μοναδικό. Η συμμετοχή των λαϊκών στην ψηφοφορία. Τελικά αποφάσισε σήμερα με τη φώτιση και τη σοφία της η Ιερά Σύνοδος. Είμαι εδώ για να ευχηθώ στον νέο Αρχιεπίσκοπο να έχει μια συνέχεια ανάλογη της ιστορίας της Εκκλησίας. Είμαι βέβαιος ότι υπό την καθοδήγησή του η Εκκλησία θα συνεχίσει να παίζει τον πνευματικό αλλά και εθνικό της ρόλο», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, ο κ. Προδρόμου είπε ότι από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας επαναβεβαίωσε ότι θα συνεχίσουν να έχουν τη συνεργασία, τη συνεννόηση «που όλα αυτά τα χρόνια δικαιώνει και την Εκκλησία αλλά και κάνει και την εκπαίδευσή μας καλύτερη», όπως ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home