Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Οι λόγοι μείωσης ποσοστών των κομμάτων

Offsite Team -
09.12.2021 - 06:00

Οι λόγοι μείωσης ποσοστών των κομμάτων

Όσα ανέφερε στην εκπομπή «Παρασκήνιο» ο Πολιτικός αναλυτής, Νίκος Κατσουρίδης

Ο Νίκος Κατσουρίδης ήταν ο φιλοξενούμενος της εκπομπής Παρασκήνιο στην Digital το βράδυ της Τετάρτης 8/12 με τον οποίο έγινε ανάλυση της παρούσας πολιτικής κατάστασης στην Κύπρο αλλά και ανάλυση τόσο των Βουλευτικών του περασμένου Μαϊού όσο και για τις Προεδρικές του 2023. Ο κύριος Κατσουρίδης την ίδια ώρα αναφέρθηκε και στο Κυπριακό και τις εκτιμήσεις του για την επόμενη μέρα.

Παράλληλα ανέλυσε την κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται στον κομματικό χάρτη της Κύπρου και τους λόγους που τα παραδοσιακά κόμματα της χώρας μετά το 1974 και συγκεκριμένα ο ΔΗΣΥ, το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ βρίσκονται σε συνεχή πτώση ποσοστών. 

Όπως σημείωσε αυτά τα 4 κόμματα υπήρξαν μετά το 1974 και ήταν οι πρωταγωνιστές και η συνεχής πτώσης τους είναι αποτέλεσμα διαφόρων παραγόντων όπως το γεγονός ότι και τα 4 κυβέρνησαν και εκ των υστερών ο κόσμος φαίνεται να μην είναι ικανοποιημένος από τα αποτέλεσματα, ενώ υπάρχει και γενικότερη απογοήτευση από την διαχείρηση του Κυπριακού. 

Όσον αφορά την Αριστερά συγκεκριμένα ο κύριος Κατσουρίδης στάθηκε στις συνέπειες που αργά αργά έφτασαν στην Κύπρο και αφορούν τις αρνητικές επιπτώσεις από τις αλλαγές που έγιναν στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού αλλά και η εικόνα που έμεινε από την Διακυβέρνηση της Κυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια

Παράλληλα σημείωσε ότι όχι μόνο η Κυπριακή κοινωνία αλλά και η ευρωπαϊκή κοινωνία έχει μια κίνηση προς τα δεξιά και προς την ακροδεξιά, αναφέροντας ότι το κάθε κόμμα θα πρέπει σήμερα να έχει πρακτικές και υλοποιήσιμες προτάσεις στα σημαντικά θέματα που απασχολούν τους πολίτες.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στο πιο κάτω βίντεο:

Home