Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Οι μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας προκαλούν ένταση»

Offsite Team -
06.08.2021 - 17:36

«Οι μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας προκαλούν ένταση»

Δήλωσε η Πρόεδρος του Λετονικού Κοινοβουλίου Ināra Mūrniece σε διαδικτυακή επικοινωνία που είχε με την ΠτΒ.

Οι μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας προκαλούν ένταση και δυσχεραίνουν την εξεύρεση λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, δήλωσε η Πρόεδρος του Λετονικού Κοινοβουλίου Ināra Mūrniece σε διαδικτυακή επικοινωνία που είχε την Παρασκευή με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου. 

 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τη Βουλή, η κ.  Mūrniece είπε ακόμη ότι τόσο η ίδια προσωπικά όσο και η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά το ζήτημα της Αμμοχώστου.

Η κ. Δημητρίου είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει κοινές προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας και σταθερότητας και αναφερόμενη στις τρέχουσες εξελίξεις στην Κύπρο, στηλίτευσε τις νέες τουρκικές προκλήσεις στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου. Οι ενέργειες αυτές, τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής, αντιβαίνουν σε κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, στα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και υπονομεύουν τις προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού προβλήματος.  

Η κ. Δημητρίου επισήμανε ότι, τόσο η πρόσφατη Προεδρική Δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ όσο και η Δήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελούν αυστηρή απάντηση στην παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας.  

Η κ.  Mūrniece υπογράμμισε ότι η Λετονία συμμερίζεται τις ανησυχίες της Κύπρου. Τόνισε ότι οι μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας προκαλούν ένταση και δυσχεραίνουν την εξεύρεση λύσης στο κυπριακό πρόβλημα. Πρέπει οι πλευρές να επιδείξουν εποικοδομητικό πνεύμα και η Τουρκία να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις εντός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για εξεύρεση λύσης προς όφελος όλων των Κυπρίων, αλλά και προς όφελος της περιφερειακής σταθερότητας και ανάπτυξης, ανέφερε η κ.  Mūrniece.

Διαβεβαίωσε δε την Πρόεδρο της Βουλής ότι, τόσο η ίδια προσωπικά όσο και η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά το ζήτημα της Αμμοχώστου. Η κ. Δημητρίου εξέφρασε ευχαριστίες για το ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη της Λετονής ομολόγου της.   

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Οι δύο Πρόεδροι  υπογράμμισαν τις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Λετονίας, στη βάση κοινών αρχών και αξιών και εξέφρασαν τη βούλησή τους για περαιτέρω ενίσχυση του διαλόγου και της συνεργασίας μεταξύ των Κοινοβουλίων Κύπρου και Λετονίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home