«Οι σχέσεις Κύπρου-Γαλλίας δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερες»

«Οι σχέσεις Κύπρου-Γαλλίας δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερες»

Βίντεο με τις δηλώσεις του Χ. Γεωργιάδη

Σε δηλώσεις προχώρησε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης μετά την Επιτροπή Εξωτερικών. Μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ανέφερε Οι σχέσεις Κύπρου-Γαλλίας, Γαλλίας-Κύπρου, δεν θα μπορούσε να ήταν σε καλύτερη θέση. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Αυτούσια η δήλωση:

Είχαμε σήμερα ως Επιτροπή Εξωτερικών μια εξαιρετική συνάντηση με την αντιπροσωπεία της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, με την Ομάδα Φιλίας Κύπρου-Γαλλίας. Οι σχέσεις Κύπρου-Γαλλίας, Γαλλίας-Κύπρου, δεν θα μπορούσε να ήταν σε καλύτερη θέση.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Είμαστε αποφασισμένοι αυτήν την εξαιρετική σχέση να τη διευρύνουμε ακόμη περισσότερο και μέσω της κοινοβουλευτικής διπλωματίας και χωρίς δισταγμό μπορώ να πω ότι προσβλέπουμε στη γαλλική ηγεσία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όχι μόνο για να πραγματοποιήσουμε τα επόμενα βήματα στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης αλλά και για να καταφέρουμε να προσδώσουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον ρόλο που οφείλει να διαδραματίζει στην περιφερειακή και διεθνή πολιτική σκηνή.

Κι αυτό αφορά βεβαίως και στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτό αφορά και στην ανάγκη να προσδιορίσουμε ως Ευρωπαϊκή Ένωση μια πολύ πιο αξιόπιστη πολιτική για την Τουρκία η οποία δυστυχώς κινείται προς κατευθύνσεις που πόρρω απέχουν από αυτά που θα ανέμενε η Ευρωπαϊκή Ένωση από μια γείτονα χώρα κάτι που εμείς στην Κύπρο το γνωρίζουμε και βιώνουμε με πολύ πιο έντονο τρόπο. Και πάλι κ. Πρόεδρε σας ευχαριστώ για την παρουσία σας.

Home