Οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ απαντούν στο ΑΚΕΛ για μνημόσυνο Γρίβα

Οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ απαντούν στο ΑΚΕΛ για μνημόσυνο Γρίβα

Το ΑΚΕΛ μαζεύει υπογραφές ενάντια στην ανέγερση μνημείου του Γρίβα στη Λεμεσό
Η ανακοίνωση του Σύνδεσμου Αγωνιστών ΕΟΚΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα ο Σύνδεσμος Αγωνιστών σε απάντηση, όπως αναφέρει, προς τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού με αφορμή το μνημόσυνο του Γρίβα Διγενή.

Στην ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο Ανδρέας Μαϊμαρίδης, Πρόεδρος του Σ.Ι.Μ.Α.Ε αναφέρεται ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ , βλέποντας το κόσμο στο μνημόσυνο του Διγενή, "έχασε τον έλεγχο του εαυτού του, υβρίζοντας, με εκφράσεις που δεν αρμόζουν σε αξιωματούχο κόμματος, που διεκδικεί τη διακυβέρνηση του τόπου και αποδίδοντας σε αυτόν ευθύνες άλλων, παρά το ότι γνωρίζει την πραγματικότητα και την αλήθεια".

"Και η αλήθεια είναι ότι ο Ελληνολάτρης Διγενής των Πανελλήνων, ελευθέρωσε τη δούλη στους Άγγλους πατρίδα του, αξιωθείς των υψηλοτέρων τιμών εν ζωή και μετά το θάνατο από τα ύψιστα και αξιολογότερα κυπριακά και ελληνικά ιδρύματα", αναφέρεται.

Σε ανακοίνωση στις 26/1 , το ΑΚΕΛ επικρίνει την κυβέρνηση Αναστασιάδη και τους Προέδρους του ΔΗΣΥ και του ΕΛΑΜ , λέγοντας ότι "η ετήσια μάζωξη της ελληνοκυπριακής δεξιάς για να τιμήσει τον Γρίβα, είναι αλάτι στην ανοιχτή πληγή της πατρίδας και του λαού μας, την τουρκική κατοχή. Είναι όμως και μια διαρκή υπενθύμιση ότι η υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας δεν είναι παρελθοντολογία, αλλά διαρκές χρέος".

ΚΥΠΕ

Home