Οι συνεργασίες των Βουλευτικών που καταλήγουν σε συνενώσεις

Οι συνεργασίες των Βουλευτικών που καταλήγουν σε συνενώσεις

Κόμματα που προχωρούν σε κοινή πορεία μετά την συνεργασία τους στις Βουλευτικές του Μαϊού

Το επόμενο βήμα ετοιμάζονται να κάνουν κόμματα μετά τις Βουλευτικές του περασμένου Μαϊού αφού αναμένεται να επισημοποιήσουν και επίσημα την συνεργασία τους με συνένωση το επόμενο διάστημα.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Συγκεκριμένα Δημοκρατική Παράταξη και Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων αναμένεται ότι το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν σε συνένωση αφού στην ΔΗΠΑ ετοιμάζουν εκλογικό συνέδριο το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί είτε τον ερχόμενο Δεκέμβριο είτε αρχές του νέου έτους.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Στο συνέδριο αναμένεται να εκλέγει η ηγεσία του κόμματος που θα αποτελείται από Πρόεδρο, 3 Αντιπροέδρους, Γενικό Γραμματέα και Γενικό Οργανωτικό, με τους Αντιπροέδρους του κόμματος να μοιράζονται πέραν των 40 θεματικών. Θα εκλεγούν επίσης Επαρχιακές και Κεντρική Επιτροπή.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές στο συνέδριο θα υπάρξει και αλλαγή του ονόματος για να επισημοποιηθεί το όνομα Δημοκρατική Παράταξη - Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων με στελέχη της πλατφόρμας «Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων» να έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν και θέση στην νέα ηγεσία. 

Μετά το συνέδριο τα νεότερα σε ΕΔΕΚ - Συμμαχία 

Το επόμενο βήμα στην συνεργασία τους ετοιμάζονται να κάνουν και η ΕΔΕΚ με την Συμμαχία Πολιτών μετά και την συνεργασία στις Βουλευτικές του περασμένου Μαϊού. 

Υπενθυμίζεται ότι από τις 23 Ιουνίου η Ανώτατη Σύγκλητο της Συμμαχίας Πολιτών πήρε την απόφαση με συντριπτική πλειοψηφία (3 μόλις αρνητικοί ψήφοι) για έναρξη του διαλόγου με την ΕΔΕΚ  για συγχώνευση των δύο κομμάτων κάτω από την ΕΔΕΚ.

Αυτό που ουσιαστικά απομένει ουσιαστικά ειναι η επικύρωση από τα συλλογικά όργανα της ΕΔΕΚ για να προχωρήσουν οι εξελίξεις. Η επικύρωση αυτή αναμένεται να γίνει εντός Νοεμβρίου μετά και από το εκλογικό συνέδριο που είναι προγραμματισμένο για τις 30 Οκτωβρίου.

Μάλιστα όπως πληροφορείται η Offsite η συμφωνία προνοεί ότι στελέχη της Συμμαχίας Πολιτών θα συμμετέχουν ως ex officio στις επαρχιακές και στην Κεντρική επιτροπή της ΕΔΕΚ. 

Home