Οκτάι: Εάν κάτι είναι σωστό στεκόμαστε όρθιοι μέχρι τέλους

Οκτάι: Εάν κάτι είναι σωστό στεκόμαστε όρθιοι μέχρι τέλους

Λέει ο Οκτάι για Αν. Μεσόγειο

Εάν πιστέψουμε ότι κάτι είναι σωστό, στεκόμαστε όρθιοι μέχρι τέλους, δήλωσε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι αναφερόμενος στην πολιτική της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε συνομιλία του με Τούρκους πολίτες έπειτα από την προσευχή της Παρασκευής στο Εγιούπ της Κωνσταντινούπολης, ο Φουάτ Οκτάι είπε ότι «μετά την ανακάλυψη φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Κύπρο έγινε προσπάθεια να σταματήσουν τις δραστηριότητες της Τουρκίας και της ‘τδβκ’ στην περιοχή», προσθέτοντας ότι «ιδιαίτερα οι δραστηριότητες του Γιαβούζ και του Φατίχ για πρώτη φορά ενόχλησαν χώρες όπως την ΕΕ και τις ΗΠΑ, την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Αίγυπτο».

Ο Φουάτ Οκτάι ανέφερε πως σε αυτό το θέμα ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ήταν ξεκάθαρος. «Εμείς εάν πιστέψουμε ότι κάτι είναι σωστό στεκόμαστε όρθιοι μέχρι τέλους. Ενώ συνεχίζεται η όρθια στάση μας αυτή τη φορά άρχισαν να σκέφτονται άλλα παιχνίδια. Ο Πρόεδρός μας κατά διαστήματα λέει: Εάν πετύχουν τα παιχνίδια τους εναντίον της Τουρκίας θα προσπαθήσουν να μην αφήσουν ούτε καν το πόδι μας να μπει στη θάλασσα. Δηλαδή, αν ρίξουμε παραγάδι, θα πουν ‘μια στιγμή, εδώ δεν είναι δική σας θάλασσα’», ανέφερε ο Φουάτ Οκτάι. 

ΚΥΠΕ

Home