Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Όλοι στο Προεδρικό για τα στημένα - Ζητά εισηγήσεις ο ΠτΔ

Του Στέλιου Στυλιανού -
07.02.2020

Όλοι στο Προεδρικό για τα στημένα - Ζητά εισηγήσεις ο ΠτΔ

Thumbnail
Η Κυβέρνηση ψάχνει τις λύσεις για στημένα, Κόκκινους Φακέλους και Κάρτα Φιλάθλου 

Ευρεία σύσκεψη της οποίας θα προεδρεύσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποιείται στις 10:30 το πρωί της Παρασκευής 7/2 στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στην σύσκεψη θα συζητηθεί η κατάσταση στα γήπεδα ποδοσφαίρου, σε σχέση με την εφαρμογή των προνοιών της νομοθεσίας για την κάρτα φιλάθλου, με τον Πρόεδρο να ζητά και πλήρη ενημέρωση από τις διωκτικές Αρχές, αλλά και τις αρμόδιες Αρχές του ποδοσφαίρου για τις διαδικασίες και ενέργειες αναφορικά με την προσπάθεια πάταξης και εξάλειψης της διαφθοράς στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προ ημερών κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της ΕΑΚ για τους άριστους αθλητές, λαμβάνοντας υπόψη τις δεκάδες κόκκινους φακέλους για υποψία χειραγωγημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο, που εστάλησαν από την ΟΥΕΦΑ τα τελευταία χρόνια, αλλά και τις βομβιστικές ενέργειες κατά ανθρώπων του ποδοσφαίρου και τις καταγγελίες παραγόντων ομάδων, προέβη στη δήλωση για την αναγκαιότητα κάθαρσης στο ποδόσφαιρο.

Μάλιστα κάλεσε οποιονδήποτε κατέχει στοιχεία και προβαίνει σε καταγγελίες για τέτοιες παράνομες ενέργειες, να συνεργαστεί με τις διωκτικές Αρχές, έτσι ώστε να επέλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην σημερινή συνεδρίαση θα παρευρεθούν οι υπουργοί Παιδείας και Δικαιοσύνης, ο Αρχηγός της Αστυνομίας στελέχη της ΚΟΠ και του ΚΟΑ.

Παράλληλα παρών θα είναι ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών, ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κύπρου.Διαιτητων και ο Σύμβουλος του Προέδρου για θέματα Αθλητισμού Φοίβος Ζαχαριάδης. 

Σύμφωνα με Κυβερνητικές πηγές κατά την σημερινή συνάντηση θα συζητηθούν τα θέματα που έχουν να κάνει με την Κάρτα Φιλάθλου και την όλη κατάσταση στα Κυπριακά γήπεδα, ενώ ο Πρόεδρος θα ζητήσει να ενημερωθεί για το που ουσιαστικά βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για την διαπλοκη στο ποδόσφαιρο.

Οι ίδιες πηγές επισήμαναν στην Offsite ότι στόχο της σύσκεψης είναι ωστόσο να προκύψουν μέσα από την συζήτηση και κάποιες εισηγήσεις για την μετέπειτα πορεία του Κυπριακού Ποδοσφαίρου, αλλά και κάποια μέτρα για την εξάλειψη της διαφθοράς στον χώρο του αθλητισμού.

Home