Ως το Πάσχα θα έχει υποψήφιο για Προεδρικές το ΑΚΕΛ

Ως το Πάσχα θα έχει υποψήφιο για Προεδρικές το ΑΚΕΛ

Ξεκινούν οι διαδικασίες στο ΑΚΕΛ - Παγκύπρια συνδιάσκεψη θα επιλέξει τον εκλεκτό

Σε προκαταρκτικό στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες στην Εζεκία Παπαϊωάννου για την επιλογή του υποψήφιου του ΑΚΕΛ για τις Προεδρικές εκλογές. 

Μάλιστα όπως έχει αναφερθεί επανειλημμένα από στελέχη του ΑΚΕΛ στόχος είναι μέσα από κοινό πρόγραμμα διακυβέρνησης και τις απαιτούμενες συγκλίσεις με άλλα κόμματα να πετύχει την αλλαγή στην Διακυβέρνηση της χώρας.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Όπως πληροφορείται ωστόσο η Offsite η διαδικασίες στο ΑΚΕΛ βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο με μια πρώτη συζήτηση για τις Προεδρικές να έχει γίνει σε επίπεδο Γραμματείας του κόμματος, με υψηλόβαθμες πηγές ωστόσο να διαψεύδουν ότι έχει γίνει η όποια επαφή με εν δυνάμει υποψήφιους σε επίσημο τουλάχιστον επίπεδο. 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό αναμένεται ότι πριν τα Χριστούγεννα το θέμα θα απασχολήσει το Πολιτικό Γραφείο ενώ με τον νέο χρόνο η συζήτηση θα μεταφερθεί σε επίπεδο Κεντρικής Επιτροπής.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ακολούθως θα διεξαχθεί μια ανοιχτή συζήτηση στις κομματικές ομάδες βάσης, με τα στελέχη μάλιστα των Κομματικών ομάδων να έχουν το δικαίωμα να προτείνουν υποψήφιο.

Πριν το πάσχα η απόφαση

Μετά και από την πορεία προς την βάση το όλο ζήτημα αφού συζητηθεί εκ νέου στα συλλογικά όργανα του κόμματος θα οδηγηθεί στην Παγκύπρια συνδιάσκεψη (συμμετέχουν πέραν των 1000 ατόμων) του κόμματος η οποία είναι το αρμόδιο σώμα για την επιλογή του υποψήφιου Προέδρου που θα στηρίξει το ΑΚΕΛ στις Προεδρικές του 2023.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές μάλιστα μέχρι και το τέλος Μαρτίου ή το αργότερο πριν από το Πάσχα (το 2022 θα είναι στις 23 Απριλίου) το ΑΚΕΛ θα ανακοινώσει το όνομα του εκλεκτού του για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Home