Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ουσιαστικά μέτρα στήριξης για τους μικρομεσαίους ζητά το ΔΗΚΟ

Offsite Team -
03.04.2021 - 15:53

Ουσιαστικά μέτρα στήριξης για τους μικρομεσαίους ζητά το ΔΗΚΟ

Thumbnail
Περιοδεία Νικόλα Παπαδόπουλου στη Λεμεσό

Ουσιαστικά μέτρα στήριξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία ζητά το ΔΗΚΟ.  Σε δηλώσεις του, στη διάρκεια περιοδείας στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος  είπε ότι η Κύπρος βρίσκεται στη δεύτερη χειρότερη θέση της Ε.Ε, σε ό,τι αφορά την απώλεια εισοδημάτων.

«Όλες οι χώρες της Ευρώπης αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της πανδημίας, όμως η Κύπρος είχε το 2020, τη μεγαλύτερη αύξηση του δημόσιου χρέους, έχει το τέταρτο, χειρότερο χρέος στην Ε.Ε και όμως παράλληλα έχουμε τη δεύτερη χειρότερη  επίδοση σε ό,τι αφορά την απώλεια εισοδημάτων, γιατί τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης ήταν παντελώς ανεπαρκή και για αυτό ακριβώς το λόγο» ανέφερε.

Όπως είπε, ένα στα τρία καταστήματα, ένα στα τρία κέντρα εστίασης κινδυνεύουν με κλείσιμο, «ως  ΔΗΚΟ επιμένουμε σε ουσιαστικά μέτρα στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας. Επιδότηση ενοικίων,  επιδότηση λειτουργικών δαπανών και αυτή η επιδότηση να έρθει αναδρομικά για να καλύψουμε το χρόνο που χάθηκε  λόγω της απραξίας της Κυβέρνησης του ΔΗΣΥ».

Ερωτηθείς για την περιοδεία του στο εμπορικό κέντρο της πόλης,  ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία να μιλήσει με αρκετούς καταστηματάρχες. «Διαπιστώνουν μείωση στο κύκλο εργασιών τους που είναι αναμενόμενο αλλά παράλληλα διαπιστώνω και έλλειψη στήριξης από πλευράς της Πολιτείας. Αυτό σίγουρα δεν είναι αναμενόμενο, δεν είναι αποδεκτό, και για αυτό εμείς επιμένουμε  σε ουσιαστική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» ανέφερε.

ΚΥΠΕ

Χριστοδουλίδης: Ενισχύει τη συλλογική προσπάθεια η απόφαση ΔΗΚΟ

Offsite Team -
26.06.2022 - 16:28

Χριστοδουλίδης: Ενισχύει τη συλλογική προσπάθεια η απόφαση ΔΗΚΟ

«Η προσπάθεια που ξεκίνησε μέσα από την κοινωνία, από τους ίδιους τους συμπολίτες μας»

Υπέρ της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη ψήφισε την Κυριακή (26/6) η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ.

Σύμφωνα και με προηγούμενο ρεπορτάζ της Offsite κατά την ψηφοφορία, 132 μέλη τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδης ενώ καταγράφηκε και μια αποχή. 

>>Διαβάστε επίσης: ΔΗΚΟ: Με 132 ψήφους υπέρ & 1 αποχή στο πλευρό Χριστοδουλίδη<<

Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε μέσω ανακοίνωσης ότι η σημερινή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος να στηρίξει την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του, ενισχύει τη συλλογική προσπάθεια, όπως προκύπτει και μέσα από τον διάλογο με την κοινωνία.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε το Δημοκρατικό Κόμμα για την εμπιστοσύνη, η οποία όπως ανέφερε υπηρετεί την ανάγκη για υπερβάσεις, πέραν από κομματικές διαχωριστικές γραμμές, ιδεολογικές και άλλες διαφωνίες, όπως επίσης την ανάγκη για σύνθεση ιδεών και απόψεων για αντιμετώπιση από κοινού τις προκλήσεις.

Διαβάστε αυτούσια την δήλωση του κ. Χριστοδουλίδη:

«Η σημερινή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος να στηρίξει την ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ενισχύει τη συλλογική μας προσπάθεια, όπως προκύπτει και μέσα από τον διάλογο με την κοινωνία, για την ανάγκη να εργαστούμε προς την κατεύθυνση ανανέωσης διαδικασιών και νοοτροπιών, μακριά από παραδοσιακές πρακτικές και προσεγγίσεις του παρελθόντος. 

Ευχαριστώ θερμά το Δημοκρατικό Κόμμα για την εμπιστοσύνη, η οποία είμαι σίγουρος ότι υπηρετεί την ανάγκη για υπερβάσεις, πέραν από κομματικές διαχωριστικές γραμμές, ιδεολογικές και άλλες διαφωνίες, όπως επίσης την ανάγκη για σύνθεση ιδεών και απόψεων για να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας.

Σε μια δύσκολη εποχή και συγκυρία, τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη να υπάρξει μια συλλογική προσπάθεια. 

Συνεχίζουμε την προσπάθεια με ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους πολίτες, προς κάθε οργανωμένο σύνολο, προς κάθε κοινωνική και πολιτική ομάδα, προς κάθε ανέντακτο πολίτη, προς κάθε νέο ψηφοφόρο, προς όλους όσοι ασπάζονται την έντονή μας πεποίθηση, ότι μαζί, ενωμένοι, παρά τις τυχόν διαφορετικές μας αφετηρίες, θα πρέπει να εργαστούμε από κοινού, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της κοινωνίας.

Η προσπάθεια που ξεκίνησε μέσα από την κοινωνία, από τους ίδιους τους συμπολίτες μας και έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο, συνεχίζεται με ιδιαίτερα αισιόδοξη δυναμική. Η δύναμή μας είναι οι συμπολίτες μας και ο κοινός μας στόχος σε σχέση με το μέλλον της πατρίδας μας».

Home