Ουσιαστικά μέτρα στήριξης για τους μικρομεσαίους ζητά το ΔΗΚΟ

Ουσιαστικά μέτρα στήριξης για τους μικρομεσαίους ζητά το ΔΗΚΟ

Περιοδεία Νικόλα Παπαδόπουλου στη Λεμεσό

Ουσιαστικά μέτρα στήριξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία ζητά το ΔΗΚΟ.  Σε δηλώσεις του, στη διάρκεια περιοδείας στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος  είπε ότι η Κύπρος βρίσκεται στη δεύτερη χειρότερη θέση της Ε.Ε, σε ό,τι αφορά την απώλεια εισοδημάτων.

«Όλες οι χώρες της Ευρώπης αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της πανδημίας, όμως η Κύπρος είχε το 2020, τη μεγαλύτερη αύξηση του δημόσιου χρέους, έχει το τέταρτο, χειρότερο χρέος στην Ε.Ε και όμως παράλληλα έχουμε τη δεύτερη χειρότερη  επίδοση σε ό,τι αφορά την απώλεια εισοδημάτων, γιατί τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης ήταν παντελώς ανεπαρκή και για αυτό ακριβώς το λόγο» ανέφερε.

Όπως είπε, ένα στα τρία καταστήματα, ένα στα τρία κέντρα εστίασης κινδυνεύουν με κλείσιμο, «ως  ΔΗΚΟ επιμένουμε σε ουσιαστικά μέτρα στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας. Επιδότηση ενοικίων,  επιδότηση λειτουργικών δαπανών και αυτή η επιδότηση να έρθει αναδρομικά για να καλύψουμε το χρόνο που χάθηκε  λόγω της απραξίας της Κυβέρνησης του ΔΗΣΥ».

Ερωτηθείς για την περιοδεία του στο εμπορικό κέντρο της πόλης,  ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία να μιλήσει με αρκετούς καταστηματάρχες. «Διαπιστώνουν μείωση στο κύκλο εργασιών τους που είναι αναμενόμενο αλλά παράλληλα διαπιστώνω και έλλειψη στήριξης από πλευράς της Πολιτείας. Αυτό σίγουρα δεν είναι αναμενόμενο, δεν είναι αποδεκτό, και για αυτό εμείς επιμένουμε  σε ουσιαστική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» ανέφερε.

ΚΥΠΕ

Home