Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Οζερσάι για εμπάργκο όπλων: Bήμα για μείωση της ρωσικής επιρροής

Offsite Team -
10.01.2020

Οζερσάι για εμπάργκο όπλων: Bήμα για μείωση της ρωσικής επιρροής

Thumbnail
«Θα ασκήσουν καθήκοντα άμεσης απομάκρυνσης εκτάκτως Αμερικανών πολιτικών και διπλωματών στην Μέση Ανατολή»

Η απόφαση για άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο από το Κογκρέσο είναι ένα βήμα για να μειωθεί η ρωσική επιρροή στην περιοχή, υποστήριξε ο «υπέξ» Κουντρέντ Οζερσάι.

Σε δηλώσεις του στο Χαμπέρτουρκ ο κ. Οζερσάι ανέφερε ότι οι ΗΠΑ τάσσονται στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου με την ε/κ πλευρά και έκαναν βήμα «όχι υπέρ της λύσης αλλά υπέρ της μη λύσης και την έντασης».

Είπε ακόμα ότι στη βάση της πληροφόρησής τους, η αμερικανική δύναμη που θα φτάσει στην Κυπριακή Δημοκρατία θα αποτελείται από ειδικές στρατιωτικές αμερικανικές δυνάμεις με την ιδιότητα να παρεμβαίνουν σε έκτακτες καταστάσεις. «Θα ασκήσουν καθήκοντα άμεσης απομάκρυνσης εκτάκτως Αμερικανών πολιτικών και διπλωματών στην Μέση Ανατολή», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Κουντρέντ Οζερσάι «οι ΗΠΑ, για να μην επηρεαστούν αρνητικά οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, είχαν θέσει εμπάργκο όπλων στην ε/κ πλευρά και αυτό το εμπάργκο έχει αρθεί με απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου. Και στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι θα πάει αμερικανικός στρατός στο νησί. Αυτό το βήμα, μπορεί να σημαίνει ότι είναι η αρχή για να πάει αμερικανικός στρατός στο νησί. Ο ε/κ τομέας πλήρωσε ένα τίμημα», είπε.

ΚΥΠΕ

Home