Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Παπαδάκης: Καταστράφηκαν τεκμήρια της διαγραφής του από ΕΔΕΚ

Offsite Team -
26.05.2020 - 12:06

Παπαδάκης: Καταστράφηκαν τεκμήρια της διαγραφής του από ΕΔΕΚ

Thumbnail
Νέο επεισόδιο στην κόντρα του Ευρωβουλευτή με τον Μαρίνο Σιζόπουλο

Η καταστροφή των στοιχείων και τεκμηρίων τα οποία κατατέθηκαν από τον Μ. Σιζόπουλο, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΔΕΚ και στη βάση των οποίων το τελευταίο έλαβε την απόφαση της διαγραφής του, αποδεικνύει περίτρανα ότι η διαδικασία ήταν στημένη και προαποφασισμένη από αυτούς που τον ήθελαν εκτός ΕΔΕΚ για τους δικούς τους λόγους ανέφερε σε δηλώσεις του στην Offsite ο Ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδάκης τονίζοντας ότι ο ίδιος πληροφορήθηκε την εξέλιξη αυτή από την αστυνομία.

Ακολούθως ο Ευρωβουλευτής μέσα από γραπτή δήλωση του τονίζει μεταξύ άλλων ότι  η παραδοχή του Γραμματέα του Πειθαρχικού Συμβουλίου, Μορφάκη Σολομωνίδη, στην κατάθεσή του προς τις αρμόδιες Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, ότι τα τεκμήρια και τα στοιχεία έχουν καταστραφεί (ενώ διενεργείται έρευνα από την Αστυνομία και εκκρεμούν δικαστικές διαδικασίες) αφήνει εκτεθειμένους, ενώπιον των Αρχών, της κοινής γνώμης και της Δικαιοσύνης, όσους αποδέκτηκαν τα όποια τεκμήρια και την κατ΄ισχυρισμό νομιμότητά τους, και βεβαίως αυτούς που έλαβαν την απόφαση για να τα καταστρέψουν.

Αυτούσια η δήλωση του Ευρωβουλευτή

Η καταστροφή των στοιχείων και τεκμηρίων τα οποία κατατέθηκαν από τον Μ. Σιζόπουλο, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΔΕΚ και στη βάση των οποίων το τελευταίο έλαβε την απόφαση της διαγραφής μου, αποδεικνύει περίτρανα ότι η διαδικασία ήταν στημένη και προαποφασισμένη από αυτούς που με ήθελαν εκτός ΕΔΕΚ για τους δικούς τους λόγους.

Ο Μ. Σιζόπουλος, σε όλες τις δηλώσεις και τοποθετήσεις του, έκανε λόγο για στοιχεία και τεκμήρια, τα οποία θα έδινε ακόμη και στη δημοσιότητα, επικαλούμενος την καθαρότητα και τη διαφάνεια, τις οποίες όφειλε να διαφυλάξει. Ωστόσο, κανένα στοιχείο δεν δόθηκε ποτέ.

Μάλιστα, όταν ζήτησα δημόσια, να κατατεθούν όλα τα στοιχεία στην Αστυνομία, ώστε να εξεταστούν οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί εναντίον μου, που είχαν μοναδικό στόχο να με βλάψουν και να σπιλώσουν το όνομά μου, ο Μ. Σιζόπουλος, για άλλη μια φορά, αρνήθηκε να παραδώσει το ο,τιδήποτε.

Η τωρινή ξεκάθαρη παραδοχή του Γραμματέα του Πειθαρχικού Συμβουλίου, Μ. Σολομωνίδη, στην κατάθεσή του προς τις αρμόδιες Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, ότι τα τεκμήρια και τα στοιχεία έχουν καταστραφεί (ενώ διενεργείται έρευνα από την Αστυνομία και εκκρεμούν δικαστικές διαδικασίες) αφήνει εκτεθειμένους, ενώπιον των Αρχών, της κοινής γνώμης και της Δικαιοσύνης, όσους αποδέκτηκαν τα όποια τεκμήρια και την κατ΄ισχυρισμό νομιμότητά τους, και βεβαίως αυτούς που έλαβαν την απόφαση για να τα καταστρέψουν.

Από την πρώτη στιγμή, μιλήσαμε για πλαστά και παράνομα στοιχεία, τα οποία ήταν προϊόντα εγκληματικών ενεργειών. Η καταστροφή τους, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη, τόσο η έρευνα από την Αστυνομία όσο και οι δικαστικές διαδικασίες, μας επιβεβαιώνει.

Αναμένουμε από την Αστυνομία και τη Γενική Εισαγγελία να επιτελέσουν το έργο τους, ερευνώντας τις καταγγελίες, στις οποίες έχω επίσημα προβεί, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, φτάνοντας μέχρι τέλους και οδηγώντας ενώπιον της Δικαιοσύνης, όσους, αποδειχτεί  ότι έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα.

Τι λέει η αστυνομία

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές με τις οποίες επικοινώνησε η ιστοσελίδα μας η διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται ότι ο φάκελος της υπόθεσης θα ολοκληρωθεί και θα σταλεί στον Γενικό Εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Όπως τονίζεται από πλευράς αστυνομίας θα γίνουν εισηγήσεις προς τον Γενικό Εισαγγελέα πως θα πρέπει να προχωρήσει η υπόθεση βάσει και των γεγονότων που προέκυψαν από την διερεύνηση της υπόθεσης.

Home