Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Παρέμβαση Φουρλά προς ΕΕ για τη μοιραία Πτήση BEA/CY 284

Offsite Team -
25.10.2022

Παρέμβαση Φουρλά προς ΕΕ για τη μοιραία Πτήση BEA/CY 284

Αποχαρακτηρισμός των εγγράφων της αστυνομικής έρευνας για να λάμψει η αλήθεια

Με αφορμή τη συγγραφή του βιβλίου «Πτήση CY284» των Εκδόσεων Καστανιώτη από τον δημοσιογράφο Ανδρέα Χατζηκυριάκο, για τη μοιραία πτήση από την Αθήνα προς τη Λευκωσία, στις 12 Οκτωβρίου 1967, που οδήγησε στον τραγικό θάνατο 66 ανθρώπων, ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς απευθύνθηκε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας την παρέμβασή της.  

Συγκεκριμένα κατέθεσε Ερώτηση την οποία συνυπέγραψαν Κύπριοι και Έλληνες Ευρωβουλευτές, ώστε να έρθουν στο φως τα πραγματικά γεγονότα της τραγωδίας. 

Το αεροπορικό δυστύχημα, όπως αναφέρει ο κ. Φουρλάς, συγκλόνισε την  Κύπρο, την Ελλάδα και τη  Βρετανία, από τις οποίες προέρχονταν οι επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους. 

«Η έκθεση της βρετανικής Αρχής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων αποδίδει το ατύχημα στην ανατίναξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο εσωτερικό του αεροπλάνου».  

Παρά το γεγονός ότι παρήλθαν 55 χρόνια από την αεροπορική τραγωδία, σημειώνει ο κ. Φουρλάς και παρ’ ότι τα επίσημα έγγραφα που αφορούν την ανατίναξη του αεροσκάφους έχουν αποδεσμευθεί και δοθεί στη δημοσιότητα από το Βρετανικό Αρχείο, η έκθεση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου σχετικά με την έρευνα για το πώς τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός, από ποιους και ποιος ήταν ο στόχος τους, εξακολουθεί να παραμένει απόρρητη.

Σημειώνεται ότι μετά το δημόσιο ενδιαφέρον που προκλήθηκε γύρω από τη συγκεκριμένη πτήση, το Βρετανικό Αρχείο έχει παρατείνει τη διάρκεια αποδέσμευσης της συγκεκριμένης έκθεσης μέχρι το 2066, 99 χρόνια μετά τη συντριβή του αεροπλάνου.

«Η αποδέσμευση της αστυνομικής έρευνας αναμένεται να φωτίσει τα πραγματικά αίτια και όσους ευθύνονται γιατί έχασαν τη ζωή τους οι επιβαίνοντες, οι οποίοι στην πλειονότητά τους ήταν Κύπριοι και Έλληνες και επομένως Ευρωπαίοι πολίτες».

Διατυπώνοντας το Ερώτημα προς την Επιτροπή με ποιο τρόπο μπορεί να ασκήσει πίεση προκειμένου να αποχαρακτηριστούν τα απαραίτητα έγγραφα και να δοθεί ένα τέλος στο άλυτο μυστήριο και στην αγωνία συγγενών και φίλων, αρκετοί από τους οποίους βρίσκονται εν ζωή.

Home