Πενταράς: Η Κύπρος δέχεται μορφή υβριδικού πολέμου από Τουρκία

Πενταράς: Η Κύπρος δέχεται μορφή υβριδικού πολέμου από Τουρκία

Όσα ανέφερε στην εκπομπή Παρασκήνιο της Digital ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία και πρώην Διοικητής της ΚΥΠ

Το ζήτημα του Μεταναστευτικού και των μεταναστευτικών ροών απασχόλησε την περασμένη Τετάρτη 17.11 την εκπομπή Παρασκήνιο στην Digital. Μεταξύ των φιλοξενούμενων στην εκπομπή ήταν και ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία, πρώην Διοικητής της ΚΥΠ, Ανδρέας Πενταράς.

Ο κύριος Πενταράς μάλιστα κλήθηκε να απαντήσει και στο ερώτημα εάν η χώρα μας είναι θύμα υβριδικού πολέμου από την Τουρκία ανέφερε ότι η Κύπρος δέχεται μια μορφή υβριδικού πολέμου από την Τουρκία η οποία εργαλιοποιεί τα μεταναστευτικά ρεύματα προκείμενου να δημιουργήσει συνθήκες ανασφάλειας στην Κύπρο με μεσοπρόθεσμο στόχο να αλλάξει την δημογραφία και να δημιουργήσει και άλλα προβλήματα κοινωνικής συνοχής.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σύμφωνα με τον κύριο Πενταρά το γεγονός αυτό είναι επιβεβαιωμένο μέσα από σαφή πληροφόρηση που έχει η Κυβέρνηση για το πως κατευθύνονται αυτές οι ροές προς την πράσινη γραμμή. 

Μάλιστα όπως τόνισε δεν πρέπει να αμφισβητεί κάποιος ότι είναι κατευθυνόμενες οι ροές αυτές αφού αυτό φαίνεται και από τις ναυλωμένες πτήσεις των Τουρκικών Αερογραμμών που φτάνουν στο αεροδρόμιο της Τύμπου και μεταφέρουν τους μετανάστες αλλά και τους Μετανάστες που φτάνουν από τα Μικρασιατικά παράλια στις ακτές της Κερύνειας και από εκεί μεταφέρονται από διακινητές στην πράσινη γραμμή.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω επισήμανε ότι μετανάστες φτάνουν από τις χώρες τις υποσαχάριας Αφρικής με πτήσεις είτε ναυλωμένες είτε με πολύ φτηνό εισιτήριο στην Κωνσταντινούπολη και τη Άγκυρα και ακολούθως με πτήσεις στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου η μεταφέρονται στα Μικρασιατικά παράλια και με πλοιάρια έρχονται στην Κύπρο.

Όπως σημείωσε ο Στρατηγός Πενταράς η ηλικία αυτών που φτάνουν στην Κύπρο είναι από 24 - 40 ετών ενώ σε κάθε ομάδα βάζουν και κάποιες γυναίκες και παιδιά έτσι εξαιτίας και τη ευαισθησίας που έχει το θέμα να αντιμετωπίζονται από τις αρχές διαφορετικά. 

Έλεγχος πράσινης γραμμής 

Απαντώντας σε ερώτηση για τον έλεγχο της πράσινης γραμμής σημείωσε ότι είναι δύσκολη η επιτήρηση της καθώς μιλάμε για μια γραμμή που εκτείνεται σε 180 χιλιόμετρα αναφέροντας ότι θα χρειαζόμασταν χιλιάδες προσωπικό και για τον σκοπό αυτό η Κυβέρνηση προχωρά με την εγκατάσταση ενός ηλεκτρονικού συστήματος επιτήρησης έτσι ώστε έγκαιρα να εντοπίζονται οι κατευθύνσεις των μεταναστών και έγκαιρα να αποτρέπεται η είσοδος τους. 

Home