Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Περιμέναμε 10 χρόνια για να επέμβουμε στην Κύπρο»

Offsite Team -
10.08.2022 - 20:28

«Περιμέναμε 10 χρόνια για να επέμβουμε στην Κύπρο»

Έπρεπε να περιμένουμε μέχρι το 1974 για να «παρέμβουμε» στην Κύπρο, λέει ο Πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης

Η Τουρκία έπρεπε να περιμένει μέχρι το 1974 για να εισβάλει στην Κύπρο επειδή δεν είχε αρκετό εξοπλισμό και αποβατικά πλοία, δήλωσε ο Πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, Μουσταφά Σεντόπ.

Σε ομιλία του στην δεξίωση που έδωσε στους Τούρκους Πρέσβεις στο πλαίσιο της 13ης Συνόδου Πρέσβεων, ο Μουσταφά Σέντοπ είπε ότι «έπρεπε να περιμένουμε μέχρι το 1974 για να παρέμβουμε μπρος στην επιδείνωση της κατάστασης στην Κύπρο από τη δεκαετία του 1960 και τις σφαγές τις οποίες υπέστη η Τ/κ κοινότητα».

«Γιατί δεν είχαμε αρκετό εξοπλισμό, ειδικά αποβατικά σκάφη. Προετοιμαστήκαμε για την ειρηνευτική επιχείρηση για 10 χρόνια», όπως αναφέρθηκε στην τουρκική εισβολή.

«Αλλά πολύ νερό έχει κυλήσει κάτω από τις γέφυρες, και πολλά καραβάνια έχουν περάσει από πάνω από αυτές», πρόσθεσε.

Ο κ. Σεντόπ είπε ότι «σήμερα, υπάρχουν πλοία γεωτρήσεων που χρησιμεύουν ως δήλωση και σύμβολο της δύναμής μας στην ανατολική Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα. Μόλις χθες, το 4ο γεωτρύπανο μας, Αμπντουλχαμίντ Χαν, βγήκε στη θάλασσα και ξεκίνησε για το πόστο του στην ανατολική Μεσόγειο».

Όλα αυτά, σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι πολύ πολύτιμα για να δείξουμε το πέρασμά μας από μια Τουρκία, η οποία μπόρεσε να φτάσει στους ομογενείς της στην Κύπρο μόλις 10 χρόνια αργότερα, λόγω ανεπαρκών μέσων, σε μια Τουρκία, η οποία έχει επιδείξει τη βούληση της Γαλάζιας Πατρίδας».

Ανέφερε ακόμη ότι «το έθνος μας σας είναι ευγνώμων για τις προσπάθειές σας για την δημοσιοποίηση και υπεράσπιση των θεμελιωδών ζητημάτων της Τουρκίας σε διεθνές επίπεδο, ιδιαίτερα για την Κύπρο, τις συκοφαντίες των Αρμενίων και τον αγώνα μας κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων».

ΚΥΠΕ

Home