Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πήρε τηλέφωνο Αναστασιάδη και Ακιντζί η Σπέχαρ

Offsite Team -
25.02.2019

Πήρε τηλέφωνο Αναστασιάδη και Ακιντζί η Σπέχαρ

Thumbnail
Η επικοινωνία με τους δύο ηγέτες έγινε ενόψει της επικείμενης άτυπης συνάντησης

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί είχε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της αυριανής άτυπης συνάντησης των δυο ηγετών, την οποία η κ. Σπέχαρ θα φιλοξενήσει στην οικία της, στην υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών περιοχή του παλιού Αεροδρομίου Λευκωσίας .

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, κ. Σπέχαρ θα μιλήσει με τις δυο πλευρές και σήμερα, ενόψει της αυριανής συνάντησης. Οι συζητήσεις αυτές, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, αφορούν τις προσδοκίες που έχουν οι δυο πλευρές και τα θέματα για τα οποία θέλουν να μιλήσουν οι δυο ηγέτες. Τους ακούει και μεταφέρει μηνύματα στο πλαίσιο της προετοιμασίας που γίνεται, επεσήμανε στο ΚΥΠΕ ενημερωμένη πηγή.  

Οι ηγέτες θα αποφασίσουν την ατζέντα

Πρόσθεσε πως εναπόκειται στους ηγέτες να αποφασίσουν για την ατζέντα της συνάντησης, πόσο αυτή θα διαρκέσει, το πώς θα προχωρήσει η συνάντηση, και εάν θα εκδώσουν κάποια κοινή δήλωση μετά από αυτήν, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση πως κατά τη συνάντηση θα τεθεί προς συζήτηση και το θέμα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

 

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου των Ηνωμένων Εθνών, Αλίμ Σιντίκ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως "συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την άτυπη συνάντηση των ηγετών αύριο και στο πλαίσιο αυτό τα Ηνωμένα ‘Εθνη βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και με τις δυο πλευρές για οριστικοποίηση των διευθετήσεων για τη συνάντηση. Η Αναπληρωτής Ειδική Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ και Ειδική Αντιπρόσωπός του στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, προσβλέπει να φιλοξενήσει τους ηγέτες στις 10.30 αύριο το πρωί", σημείωσε.

Home