Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ποιο θεωρούν οι πολίτες κατάλληλο για χειρισμό καυτών ζητημάτων

Offsite Team -
29.10.2022 - 06:45

Ποιο θεωρούν οι πολίτες κατάλληλο για χειρισμό καυτών ζητημάτων

Τι έδειξε η δημοσκόπηση της Offsite News

Η Offsite News παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης 27/10 την πρώτη στη σειρά μεγάλη δημοσκόπηση για τις Προεδρικές Εκλογές. 

Από τα ερωτήματα της δημοσκόπησης δεν θα μπορούσε να λείπει το ερώτημα ποιος από τους υποψηφίους μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τους πολίτες και συγκεκριμένα μια ενδεχόμενη οικονομική κρίση, το μεταναστευτικό ζήτημα, τα ζητήματα διαφθοράς αλλά και το Κυπριακό. 

Αναλύοντας τα αποτελέσματα της έρευνας ο Γενικός Διευθυντής της Pulse Market Research, Παναγιώτης Παναγιώτου ανέφερε ότι η έρευνα ακολούθησε τους βασικότερους πυλώνες όσον αφορά τα προβλήματα που αναφέρει ο κόσμος ότι ταλαιπωρούν αυτή την χρονική περίοδο. 

1

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας το 32% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι μπορεί να χειριστεί καλυτερα μια ενδεχομενη οικονομική κρίση ο Αβέρωφ Νεοφύτου, το 25% ο Νίκος Χριστοδουλίδης και το 11% ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με τους άλλους υποψήφιους να καταγράφουν χαμηλότερους δείκτες. 

Όσον αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα φαίνεται ότι οι πολίτες θεωρούν ότι μπορεί να το χειριστεί καλύτερα ο Νίκος Χριστοδουλίδης με ποσοστό 26% ενώ στην δεύτερη θέση με ποσοστό 16% θεωρούν ότι μπορεί να χειριστεί το μεταναστευτικό καλύτερα ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου. 

Αβέρωφ Νεοφύτου και Ανδρέας Μαυρογιάννης αξιολογούνται την ίδια ώρα με ποσοστό 13% ως προς το χειρισμό του μεταναστευτικού ζητήματος. 

Πρωτια ως προς το χειρισμό ζητημάτων διαφθοράς κερδίζει ο Νίκος Χριστοδουλίδης με ποσοστό 24% ενώ ακολουθούν με 15% ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, 10% ο Αχιλλέας Δημητριάδης και ο Αβέρωφ Νεοφύτου με 9%. Πάντως 21% των όσων απάντησαν στον έρευνα θεωρούν ότι κανένας δεν μπορεί να χειριστεί τα ζητήματα διαφθοράς. 

Τέλος στο Κυπριακό οι πολίτες με ποσοστό 28% θεωρούν ότι μπορεί να το διαχειριστεί καλύτερα ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ στην δεύτερη θέση με ποσοστό 19% βρίσκεται ο Ανδρέας Μαυρογιάννης. Όσον αφορά τον Αβέρωφ Νεοφύτου θεωρούν ότι μπορεί να χειριστεί καλύτερα το Κυπριακό το 17%.

Σχολιάζοντας την αξιολόγηση των πολιτών στα συγκεκριμένα ζητήματα ο  Γενικός Διευθυντής της Pulse Market Research σημείωσε ότι στάθηκε στην ισορροπημένη βαθμολόγηση του Νίκου Χριστοδουλίδη σημειώνοντας ότι αυτό συνηθίζεται όταν οι υποψήφιοι δεν έχουν χρόνια στον πολιτικό στίβο.

Ανεφέρε μάλιστα ότι υποψηφιότητα του δέχεται μια αξιολόγηση η οποία είναι ανάλογη σε διάφορες διαστάσεις σε αντίθεση με τον κύριο Νεοφύτου και τον κύριο Μαυρογιάννη που έχουν στις αξιολογήσεις διακριτά χαρακτηριστικά. 

Δείτε την ανάλυση της Δημοσκόπησης από τον Γενικός Διευθυντής της Pulse Market Research, Παναγιώτη Παναγιώτου στο πιο κάτω βίντεο (σε περίπτωση μη σύνδεσης πατήστε στο σύνδεσμο εδώ):

Home