Ποιοι προαλείφονται για τις θέσεις Γενικών Διευθυντών Υπουργείων

Ποιοι προαλείφονται για τις θέσεις Γενικών Διευθυντών Υπουργείων

Παρασκήνιο και την Τετάρτη στην ΕΔΥ για συνεντεύξεις

Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να στράφηκαν στους διορισμούς νέων Υπουργών και στα βιογραφικά τους, αλλά στο παρασκήνιο εντείνεται τεράστια μάχη ανάμεσα σε όσους προαλείφονται για τις τέσσερεις θέσεις των Γενικών Διευθυντών Υπουργείων που θα καλυφθούν οσονούπω. Η σημασία της θέσης ενός Γ.Δ σε Υπουργείο είναι τεράστια και αποκαλούνται οι απόλυτοι δερβέναγες, αφού η επάρκεια τους και η συμμόρφωση- συνεργασία με τον εκάστοτε Υπουργό αποτελούν ΠΑΝΑΚΕΙΑ για την επιτυχία όσων κατέχουν χαρτοφυλάκιο. Εξάλλου οι Υπουργοί έρχονται και παρέρχονται και αλλάζονται σε τακτά διαστήματα, αλλά οι Γ.Δ μένουν και κυριαρχούν.

Όπως προαναφέραμε, η διαδικασία πλήρωσης 4 θέσεων Γ.Δ, που θεωρούνται το απώτατο πόστο που μπορεί να καταλάβει δημόσιος υπάλληλος και φυσικά συνοδεύεται από ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ πακέτο απολαβών που φθάνει στις 96491 Ευρώ ετησίως συν κάποια ψιλά και φυσικά λιμουζίνα για τις διακινήσεις, κορυφώνεται την ερχόμενη Τετάρτη ενώπιον της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας ( ΕΔΥ) με προφορικές συνεντεύξεις των υποψηφίων οι οποίες και διαδραματίζουν, σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση άποψης για τον καθένα και της προσφοράς της θέσης στους δελφίνους που επιθυμούν την κατάληξη των θέσεων . 

Η ΕΔΥ στηριζόμενη στις προσωπικές συνεντεύξεις και στα τυπικά προσόντα του κάθε υποψηφίου, θα βαθμολογήσει και μετέπειτα θα σχηματίσει τον τελικό κατάλογο βάσει του οποίου θα κριθούν οι αξιότεροι. 

Προφανώς, δεν πρέπει να παραγνωρίζονται και οι πολιτικές παρεμβάσεις που αν και απορρίπτονται από όλους ότι συμβαίνουν, εντούτοις παίζουν τον δικό τους καθοριστικό ρόλο  στο τελικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες της offsite,  οι υποψήφιοι που διατηρούν προβάδισμα για να καταλάβουν τις 4 θέσεις Γ.Δ, κατά σειρά προτεραιότητας είναι οι εξής: 

  • ΑΝΤΡΕΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Βοηθός Γενικής Λογίστριας-Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Υπ. Εργασίας.
  • ΑΝΤΡΕΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: Διευθυντής ταχυδρομείων- Αν. Γ.Δ. Υπ. Δικαιοσύνης
  • ΜΑΡΙΝΑ ΙΩΑΝΝΟΥ- ΧΑΣΑΠΗ: Διευθύντρια εργασιακών σχέσεων Υπ. Εργασίας
  • ΛΟΥΗΣ ΠΑΝΑΓΗ: Διευθυντής Φαρμακευτικών Υπηρεσιών
  • ΑΘΗΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ: Διευθύντρια Παιδαγωγικού Ινστιτούτου
  • ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ ΛΟΥΗΣ: Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης 
  • ΑΝΤΡΕΑΣ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ: Διευθυντής Κτηματολογίου.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία δυο χρόνια άλλαξε ο μεγαλύτερος αριθμός Γ.Δ Υπουργείων, ενώ και με τους νέους διορισμούς καθώς και τις αφυπηρετήσεις ακόμη 2 Γ.Δ το επόμενο χρονικό διάστημα, η Κυβέρνηση Αναστασιάδη θα έχει τοποθετήσει στα Υπουργεία τοποτηρητές για αρκετά χρόνια, με όλα τα θετικά συνεπακόλουθα για τους κυβερνώντες…

 

Home