Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Προεδρικές: Τα επόμενα βήματα στον ΔΗΣΥ μετά το Πολιτικό Γραφείο

Offsite Team -
03.12.2021 - 06:00

Προεδρικές: Τα επόμενα βήματα στον ΔΗΣΥ μετά το Πολιτικό Γραφείο

Σε ρυθμούς Προεδρικών κινούνται και επίσημα στην Πινδάρου

Τις διαδικασίες για την εσωκομματική διαδικασία επιλογής του υποψηφίου τους για τις Προεδρικές τρέχουν πλέον στον ΔΗΣΥ μετά και το διευρυμένο πολιτικό  γραφείο του κόμματος την περασμένη Τετάρτη.

Μπορεί η μη παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη στο Πολιτικό Γραφείο να είχε ως αποτέλεσμα να μην ξεκαθαρίσουν οι προθέσεις του εάν ενδιαφέρεται να διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας μέσα από τις εσσωκομματικές διαδικασίες, ωστόσο η ομόφωνη απόφαση του σώματος βάζει και επίσημα χρονικό ορίζοντα για τις εξελίξεις στον ΔΗΣΥ.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Συγκεκριμένα η 10η Ιανουαρίου θεωρείται το πρώτο ορόσημο στην Πινδάρου καθώς όποιο μέλος της παράταξης ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος του κόμματος για τις Προεδρικές εκλογές του 2023 μπορεί να υποβάλλει την υποψηφιότητά του στο κόμμα. Για το πως θα κυλήσει η διαδικασία για το θέμα των υποψηφιοτήτων αναμένεται να υπάρξει το επόμενο διάστημα επίσημη ενημέρωση από τον ΔΗΣΥ.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Μιλώντας πάντως την εκπομπή Offsite on air την Πέμπτη ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Δημήτρης Δημητρίου τόνισε ότι μετά τις 10 Ιανουαρίου θα υπάρξει χρόνος 8 εβδομάδων μέχρι τις 12 του Μάρτη για να μπορέσουν οι υποψήφιοι να επικοινωνήσουν με άνεση με τα 1800 και πλέον μέλη του κόμματος που απαρτίζονται μεταξύ άλλων από στελέχη της νεολαίας, της οργάνωσης νέων επιστημόνων και το Παναγροτικό όπως επίσης τους εκλεγμένους δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και σχολικούς εφόρους, αλλά και τους κοινοτάρχες και τους βουλευτές του κόμματος και να να ζητήσει τη στήριξη και την ψήφο των μελών του ΔΗΣΥ.

Παράλληλα όπως τόνισε ότι θα συγκληθεί το Ανώτατο Συμβούλιο του ΔΗΣΥ στις 12 Μαρτίου για να επικυρώσει ακόμη και το ενδιαφέρον του ενός ως υποψήφιος από την παράταξη για τις Προεδρικές Εκλογές,  αφού είναι θεσμοθετημένη διαδικασία και γίνεται κάθε 5 χρόνια όταν υπάρχει επιλογή του υποψηφίου για τις Προεδρικές.

Home