Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Προχωρά το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο ο Χριστοδουλίδης - Πρώτο τεστ οι Ημικρατικοί

Offsite Team -
20.03.2023

Προχωρά το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο ο Χριστοδουλίδης - Πρώτο τεστ οι Ημικρατικοί

Μέτα απο εισηγήσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου οι διορισμοί στους Ημικρατικούς

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης πραγματοποίησε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνάντηση με τον κ. Γιώργο Αρέστη, πρώην Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου και τέως Δικαστή του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  στον οποίο και ανέθεσε την ετοιμασία πρότασης προς την εκτελεστική εξουσία για σύσταση Γνωμοδοτικού Συμβουλίου.

Η σύσταση Γνωμοδοτικού Συμβουλίου περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο πλαίσιο της Συμμετοχικής Δημοκρατίας και των Θεσμικών Μεταρρυθμίσεων.

Το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο θα αποτελείται από προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους και θα έχει την ευθύνη ετοιμασίας καταλόγου για διορισμούς τον οποίο θα υποβάλλει στην Εκτελεστική Εξουσία

Σε πρώτη φάση, η αρμοδιότητα του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου θα καλύπτει τους διορισμούς των μελών των Ημικρατικών Οργανισμών.  Η εκτελεστική εξουσία, στη βάση των εισηγήσεων του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου, θα διορίζει τα μέλη των Ημικρατικών Οργανισμών.

Ο κατάλογος προσώπων τον οποίο θα προτείνει το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο προς την εκτελεστική εξουσία θα προκύπτει μέσα από ανοικτή διαδικασία πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντο

Home