Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πρόταση Νόμου ΑΚΕΛ για την επιβολή πλαφόν στα καύσιμα

Offsite Team -
31.03.2022

Πρόταση Νόμου ΑΚΕΛ για την επιβολή πλαφόν στα καύσιμα

Thumbnail
Κατέθεσε πρόταση νόμου το ΑΚΕΛ - Θέλει να επεκτείνει τη δυνατότητα της Υπουργού - Τι ίσχυει σήμερα

Πρόταση Νόμου υπέβαλε σήμερα το ΑΚΕΛ για την επιβολή πλαφόν στα καύσιμα.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση νόμου που κατατίθεται από το Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου, προνοεί την επέκταση της δυνατότητας του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας να εκδίδει διάταγμα για πλαφόν στις τιμές των καυσίμων στις περιπτώσεις που επικρατούν στην αγορά ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες οι οποίες επιβάλλουν τη συγκράτηση της αύξησης των τιμών για την προστασία των καταναλωτών.

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Μπροστά στην ακρίβεια που πλήττει την κυπριακή κοινωνία, τις ανεξέλεγκτες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και τα κρούσματα αισχροκέρδειας, το ΑΚΕΛ κατέθεσε σήμερα πρόταση νόμου για την επιβολή πλαφόν στα καύσιμα.

Η πρόταση νόμου που κατατίθεται από το Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου από μέρους ολόκληρης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις, προνοεί την επέκταση της δυνατότητας του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας να εκδίδει διάταγμα για πλαφόν στις τιμές των καυσίμων στις περιπτώσεις που επικρατούν στην αγορά ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες οι οποίες επιβάλλουν τη συγκράτηση της αύξησης των τιμών για την προστασία των καταναλωτών.

Η υφιστάμενη νομοθεσία περιορίζει τη δυνατότητα για επιβολή πλαφόν μόνο στην περίπτωση της αισχροκέρδειας, ενώ η ισχύς της εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του Υπουργού. Η κυβέρνηση, ωστόσο, δεν αξιοποίησε καθόλου τις δυνατότητες που τις παρέχονται για προστασία των καταναλωτών, παρά τη ραγδαία αυξητική πορεία στις τιμές των καυσίμων.

Η πρόταση νόμου για το πλαφόν στα καύσιμα εντάσσεται στη σειρά πρωτοβουλιών που αναπτύσσει το ΑΚΕΛ για την αναχαίτιση της ακρίβειας που ροκανίζει το βιοτικό επίπεδο του κυπριακού λαού.

Home