Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΠτΒ: Έκκληση προς διεθνή κοινότητα για λήξη συρράξεων παγκοσμίως

Offsite Team -
16.06.2022 - 19:37

ΠτΒ: Έκκληση προς διεθνή κοινότητα για λήξη συρράξεων παγκοσμίως

Έκκληση από την Πρόεδρο της Βουλής προς τη διεθνή κοινότητα για λήξη των συρράξεων παγκοσμίως

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου κάλεσε την Πέμπτη τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει άμεση δράση για λήξη των συρράξεων παγκοσμίως και για απάμβλυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και εξέφρασε την πρόθεση της Βουλής να συνεχίσει τη στήριξη στον δοκιμαζόμενο λαό και τους πρόσφυγες της Ουκρανίας, σε προ ημερησίας διατάξεως αναφορές, κατά τη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής.

 Ταυτόχρονα καταδίκασε απερίφραστα την καταπάτηση από την Τουρκία του δικαιώματος επιστροφής όλων των Κυπρίων προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες και την παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου από όποια χώρα και αν επιχειρείται σε βάρος οποιουδήποτε λαού.  

 Συγκεκριμένα η κ. Δημητρίου αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων (20 Ιουνίου) και την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας (17 Ιουνίου), για την οποία είπε πως το νομοθετικό σώμα θα συνεχίσει κατά προτεραιότητα να εργάζεται για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ερημοποίησης.

Η Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι το φαινόμενο της μετατροπής των εύφορων εδαφών σε ξηρές περιοχές, αποτελεί εντεινόμενη απειλή για τον πλανήτη, με τη χώρα μας να αντιμετωπίζει αυξημένο κίνδυνο λόγω της γεωγραφικής της θέσης.

Πρόσθεσε πως η ερημοποίηση εδαφών παρουσιάζει ραγδαία αύξηση συνεπεία της κλιματικής αλλαγής και της αλόγιστης ανθρώπινης δραστηριότητας, η οποία ενδεχομένως να επιφέρει τρομακτικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων, εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα.

Για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, η Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι με την ευαισθητοποίηση, αλληλεγγύη και αναγνώριση του δράματος εκατομμυρίων ανθρώπων που εξαναγκάζονται βίαια και με κίνδυνο της ζωής τους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω πολεμικών συγκρούσεων ή πολιτικών διώξεων, αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο, αναγνωρίζουμε επίσης τη δύναμη της θέλησης και το κουράγιο όλων των προσφύγων να ξαναστήσουν τη ζωή τους σε έναν ξένο τόπο, αντιμετωπίζοντας αβεβαιότητα για το μέλλον και κάποιες φορές εχθρότητα. 

Ανέφερε ακόμα ότι ως Κύπριοι κατανοούμε απόλυτα το δράμα και τον πόνο των προσφύγων, ζώντας σε μια πατρίδα όπου εδώ και 48 χρόνια χιλιάδες πρόσφυγες εξακολουθούν να βιώνουν την πίκρα του ξεριζωμού και της προσφυγιάς συνεπεία της βίαιης τουρκικής εισβολής και κατοχής.

ΚΥΠΕ

Home