Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΠτΒ-Mnatsakanyan: Συζήτησαν ενίσχυση διμερούς συνεργασίας

Offsite Team -
04.06.2019 - 16:41

ΠτΒ-Mnatsakanyan: Συζήτησαν ενίσχυση διμερούς συνεργασίας

Thumbnail
Όσα είπαν ΠτΒ και ΥΠΕΞ Αρμενίας

Την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας συζήτησαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, σε συνάντηση που είχε σήμερα στη Βουλή με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας,  Zohrab Mnatsakanyan, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο.

Η επίσκεψη του Αρμένιου Υπουργού εντάσσεται στα πλαίσια της για Τριμερούς Συνεργασίας Κύπρου, Ελλάδας και Αρμενίας, η οποία εγκαινιάζεται σήμερα στη Λευκωσία από τους Υπουργούς Εξωτερικών των τριών χωρών, αναφέρει ανακοίνωση της Βουλής.

Κατά τη συνάντηση, οι κ.κ. Συλλούρης και Mnatsakanyan εξήραν τις άριστες σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Αρμενίας, σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα ανάμεσα στους δύο λαούς, τους οποίους ενώνουν ιστορικοί, πολιτιστικοί και θρησκευτικοί δεσμοί. Επανέλαβαν επίσης τη σταθερή προσήλωση των δύο πλευρών σε θέσεις αρχών σε ότι αφορά τους αγώνες Κύπρου και Αρμενίας, επαναβεβαιώνοντας την αμοιβαία μεταξύ τους αμετακίνητη στήριξη και συμπαράσταση.

Συζήτησαν δε πρακτικούς τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας στα πλαίσια διεθνών και περιφερειακών κοινοβουλευτικών οργανισμών, εκφράζοντας παράλληλα την ετοιμότητα για αξιοποίηση και των προοπτικών που διανοίγει η Τριμερής Συνεργασία.

Home