ΠτΒ & Πρέσβης Κουβέιτ: Βούληση για αναβάθμιση των διμερών σχέσεων

Offsite Team -
06.08.2021 - 17:30

ΠτΒ & Πρέσβης Κουβέιτ: Βούληση για αναβάθμιση των διμερών σχέσεων

Υπογραμμίστηκε η σημασία της συνέχισης και περαιτέρω ενδυνάμωσης των ανταλλαγών μεταξύ των Κοινοβουλίων.

H εκατέρωθεν η κοινή βούληση για περαιτέρω αναβάθμιση των διμερών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Κουβέιτ σε διάφορους τομείς και επίπεδα, εκφράστηκε κατά τη συνάντηση που είχε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου με τον Πρέσβη του Κουβέιτ στην Κύπρο Waleed Ahmad Al-Kandari.

 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίστηκε η σημασία της συνέχισης και περαιτέρω ενδυνάμωσης των ανταλλαγών μεταξύ των Κοινοβουλίων Κύπρου και Κουβέιτ και συζητήθηκαν συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ειλικρινείς ευχαριστίες για τη στάση αρχών του Κουβέιτ όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα, υπογραμμίζοντας τη σημασία της επίδειξης έμπρακτης διεθνούς στήριξης προς την Κύπρο, υπό το φως των εντεινόμενων τουρκικών προκλήσεων, ειδικότερα στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου. Ιδιαίτερες δε ευχαριστήριες εξέφρασε για τη συνεισφορά του Κουβέιτ στο έργο της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους.  «Η επικράτηση συνθηκών ειρήνης και σταθερότητας αποτελεί κοινό μας στόχο, προς όφελος των λαών μας και ολόκληρης της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου», ανέφερε η κα Δημητρίου.

Ο κ.Al-Kandari επαναβεβαίωσε τη στήριξη του Κουβέιτ στις προσπάθειες για ειρηνική επίλυση του κυπριακού προβλήματος, τονίζοντας την προσήλωση της χώρας του στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, ως εργαλείου για την προάσπιση των δικαιωμάτων ειδικότερα των μικρών κρατών και στην ειρηνική επίλυση των διαφορών.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Αντηλλάγησαν, τέλος, απόψεις για την πορεία και τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 και τις προσπάθειες που καταβάλλονται προς αντιμετώπισή τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home