Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πυρά ΑΚΕΛ για ξέπλυμα σε ΠτΔ: Η σιωπή είναι βολική

Offsite Team -
26.08.2019 - 15:23

Πυρά ΑΚΕΛ για ξέπλυμα σε ΠτΔ: Η σιωπή είναι βολική

Thumbnail
Εκ νέου επίθεση ΑΚΕΛ σε ΠτΔ για ξέπλυμα χρήματος

Εκ νέου επίθεση εξαπέλυσε το ΑΚΕΛ με γραπτή δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του, Στέφανου Στεφάνου, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη σχετικά με το ξέπλυμα χρήματος στην Κύπρο. Όπως τονίζει ο κ. Στεφάνου στην γραπτή δήλωση  το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να πάψει να ζητά εξηγήσεις από τον Πρόεδρο για τα δημοσιεύματα σχετικά με το ξέπλυμα χρήματος στην Κύπρο

Συγκεκριμένα η γραπτή δήλωση αναφέρει: “Η εκκωφαντική σιωπή του Προέδρου και του Προεδρικού στις αναφορές του διεθνούς Παρατηρητηρίου για το Οργανωμένο Έγκλημα και τη Διαφθορά (OCCRP) ομολογεί την αμηχανία καθώς και την αδυναμία των κυβερνώντων να δώσουν πειστικές απαντήσεις για όσα εμπλέκουν το γραφείο που φέρει το όνομα του κ. Αναστασιάδη. Σ’ αυτή τη σιωπή συμμετέχουν η πλειοψηφία των ΜΜΕ, αλλά και τα κόμματα, τα οποία -πλην του ΑΚΕΛ- δεν λένε τίποτα ούτε και ζητούν καμία εξήγηση. Σε άλλη ευνομούμενη χώρα, το θέμα θα είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

 

Η σιωπή είναι βολική για το Προεδρικό –και γενικά για τους κυβερνώντες και το κατεστημένο- αλλά διόλου εξυπηρετεί την Κύπρο και τα καλώς νοούμενα συμφέροντά της. Η χώρα μας εξακολουθεί να κατηγορείται διεθνώς για ξέπλυμα χρήματος και για ύποπτες συναλλαγές με την πώληση υπηκοοτήτων. Η χώρα μας εξακολουθεί να κατρακυλά στους διεθνείς δείκτες διαπλοκής και διαφθοράς.

 

Αν τα όσα αναφέρει το Διεθνές Παρατηρητήριο για το Οργανωμένο Έγκλημα και τη Διαφθορά αποτελούν «προσπάθεια στοχοποίησης της Κύπρου», όπως αρχικά δήλωνε η κυβέρνηση, τότε ο Πρόεδρος θα έπρεπε να έβγαινε μπροστά για να προστατεύσει τη χώρα μας. Πλην όμως δεν το κάνει παραμένοντας προσηλωμένος στην επικοινωνιακή διαχείριση που, προσφανώς, έχει σχεδιαστεί από το επιτελείο των συνεργατών του, μέχρι να ξεχαστεί το θέμα.

 

Τέλος το ΑΚΕΛ τονίζει ότι: “δεν πρόκειται να πάψουμε να ζητούμε εξηγήσεις από τον Πρόεδρο. Ο Πρόεδρος οφείλει να δώσει εξηγήσεις! Η Κύπρος έχει ανάγκη προστασίας από το διασυρμό που υφίσταται διεθνώς, για τον οποίο ο Πρόεδρος και οι κυβερνώντες δεν φαίνεται δυστυχώς να γνοιάζονται και να ανησυχούν”. 

Home