Πυρά ΑΚΕΛ σε κυβέρνηση για τα νέα μέτρα

Πυρά ΑΚΕΛ σε κυβέρνηση για τα νέα μέτρα

«Οι υπερβολές και η προχειρότητα υπονομεύουν την εμπιστοσύνη στα μέτρα»

Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, ακολουθεί και σέβεται τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, τονίζει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ, φτάνει όμως να μη νυπονομεύονται από υπερβολές και προχειρότητα. «άλλωστε», όπως αναφέρεται, οι ίδιοι οι πολίτες με την αντίδρασή τους που υποχρέωσαν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε δεύτερο διάγγελμα και στη λήψη αυστηρών και δραστικών μέτρων.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Κανένας λογικός άνθρωπος δεν διαφωνεί με την εφαρμογή δραστικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Άλλωστε οι ίδιοι οι πολίτες με την αντίδρασή τους που υποχρέωσαν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε δεύτερο διάγγελμα και στη λήψη αυστηρών και δραστικών μέτρων. Γι’ αυτό η κυπριακή κοινωνία στη μεγάλη της πλειοψηφία –όπως προκύπτει και από τις στατιστικές των αστυνομικών ελέγχων- ακολουθεί και σέβεται τα μέτρα.

Τα προβλήματα αρχίζουν, όταν χάνεται η ισορροπία μεταξύ των αναγκαίων μέτρων και της αξιοπρέπειας των πολιτών, όταν αποφασίζονται μέτρα που είναι πρακτικά ανεφάρμοστα, όταν λαμβάνονται πρόχειρες και αντιφατικές αποφάσεις ή όταν λέει και ξελέει η κυβέρνηση. Αυτό έγινε σε μια σειρά περιπτώσεων, όπως για παράδειγμα με το διάταγμα για έλεγχο στα σπίτια, με το διάταγμα για κλείσιμο των εργοταξίων και ακολούθως με την εξαίρεση σε όσα εργάζονται μέχρι και τρία άτομα, με το διάταγμα για μετακίνηση μόνο μια φορά τη μέρα κλπ. Τέτοιες περιπτώσεις δικαιολογημένα προκαλούν τις αντιδράσεις των πολιτών.

Περισσότερο από όλα όμως ενοχλούν ενέργειες κατάφωρα προκλητικές –όπως η επίσκεψη του Προέδρου του ΔΗΣΥ να πραγματοποιήσει επικοινωνιακή επίσκεψη σε δημόσιο νοσηλευτήριο με τη συνοδεία κάμερας κιόλας- την ώρα που έχει απαγορευθεί η επίσκεψη συγγενών ασθενών στα νοσοκομεία.

Αναμένουμε ακόμα εξηγήσεις και απαντήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό για το ποιος και γιατί έδωσε αυτή την άδεια. Αν βέβαια δόθηκε άδεια.

Οι υπερβολές και η προχειρότητα υπονομεύουν την εμπιστοσύνη στα μέτρα. Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε μέτρο που είναι αποτελεσματικό, επιστημονικά τεκμηριωμένο, λογικό και νόμιμο στην προσπάθεια να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Έκκληση μας προς τους πολίτες είναι να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τα μέτρα.  

Home