«Πυροβολεί» Νουρή ο Άντρος Κυπριανού

«Πυροβολεί» Νουρή ο Άντρος Κυπριανού

Πυρά του ΓΓ του ΑΚΕΛ κατά του Υπουργού Εσωτερικών, σχετικά με τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Νουρή

Να αναλογιστούν τι μήνυμα στέλνουν με τις δηλώσεις τους, καλεί τόσο τον Υπουργό Εσωτερικών, όσο και την κυβέρνηση ο Άντρος Κυπριανού, σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν με την εκδήλωση διαμαρτυρίας στα Πουρνάρα, αλλά και με το γενικό ζήτημα της μετανάστευσης και του προσφυγικού. 

Διαβάστε τη δήλωση:

"Με λύπη παρατηρούμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών και ο ίδιος ο Υπουργός, δυστυχώς λειτουργούν με τρόπο που αντί να επιλύουν, πολλαπλασιάζουν τα προβλήματα που καλούνται να χειριστούν με επικίνδυνες προεκτάσεις για την κοινωνία.

Όταν ο κ. Νουρής είχε δηλώσει ότι η Αστυνομία θα μπορούσε να μπαίνει σε σπίτια για να ελέγξει αν τηρούνται τα διατάγματα που αποφασίστηκαν για αντιμετώπιση της πανδημίας, θεωρήσαμε ότι αιφνιδιάστηκε από την ερώτηση γι’ αυτό και έδωσε αυτή την απάντηση.

Δυστυχώς, με αλλεπάλληλες δηλώσεις που ακολούθησαν, φαίνεται ότι είναι θέμα προσέγγισης, θέμα αντίληψης. Της αντίληψης «αποφασίζουμε και διατάσσουμε».

Αποφασίστηκε να κηρυχτεί το Κέντρο Υποδοχής της Πουρνάρας «μολυσμένη περιοχή» και να παραμείνει κλειστό. Όμως το Υπουργείο Εσωτερικών και ο Υπουργός ουδέποτε απάντησαν τα αυτονόητα ερωτήματα τα οποία είχαμε υποβάλει:

-      Πότε προέκυψαν τα κρούσματα;

-      Είχαν προκύψει και προηγουμένως κρούσματα ψώρας και αν ναι, γιατί τότε δεν ενεργοποιήθηκε ο Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμος;

-      Ισχύουν οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για 30 άτομα αλλά για 4 τα οποία αποθεραπεύτηκαν;

-      Ενημερώθηκε η διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών για την πρόθεση και τελικά απόφαση να κηρυχτεί η Πουρνάρα μολυσματική περιοχή; Και θα επέτρεπαν να υπάρχουν τέτοιες συνθήκες διαβίωσης αν ζούσαν εκεί Κύπριοι πολίτες;

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ και κατ’ επέκτασην οι Υπουργοί της δημιουργούν την εντύπωση ότι αποφάσισε να ξεφύγει από την πίεση που δημιούργησαν τα σκάνδαλα που την αφορούν αλλά και τους λανθασμένους χειρισμούς που έγιναν σε διάφορους τομείς με τη λήξη της πανδημίας, όπως στην Παιδεία για παράδειγμα, με το να χρησιμοποιεί με ακραίο τρόπο το προσφυγικό και μεταναστευτικό.

Εμείς τους καλούμε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Δημιουργούν επικίνδυνο προηγούμενο για τη Δημοκρατία, όταν χαρακτηρίζουν «αναρχία» μια οποιαδήποτε εκδήλωση διαμαρτυρίας. Την ίδια στιγμή πρέπει να συνειδητοποιήσουν την τεράστια ζημιά που προκαλούν σε ολόκληρη την κοινωνία με αυταρχικές συμπεριφορές που προάγουν το ρατσισμό αλλά βλάπτουν και την εικόνα της  Κύπρου διεθνώς. Ο Υπουργός πρέπει να προβληματιστεί για το ποια είναι η εικόνα που δίνεται για την Κύπρο στο εξωτερικό, όταν ο ίδιος λέει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία κρατά εδώ και ένα χρόνο 17 ανθρώπους σε ένα χώρο με πολλούς άλλους και να ισχυρίζονται ότι αυτοί εμπλέκονται με τον Isis. Πρέπει να μας απαντήσει ο Υπουργός. Αν αυτοί οι άνθρωποι είναι τρομοκράτες γιατί βρίσκονται ακόμα στην Κύπρο; Γιατί βρίσκονται μαζί με εκατοντάδες άλλους ανθρώπους στο ίδιο κέντρο; Αληθεύει ότι πρόσφατα για τον ένα από αυτούς αποφασίστηκε από το Ανώτατο να αφεθεί ελεύθερος αλλά και ότι ο ίδιος και άλλοι θα προσφύγουν στο ΕΔΑΔ;

Ο κ. Νουρής, η Κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ πρέπει να αναλογιστούν τι μήνυμα δίνουν με τέτοιους χειρισμούς και τέτοιες δηλώσεις στο εξωτερικό για τη χώρα μας αναφορικά με το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρέπει να προβληματιστούν τι αντίκτυπο έχουν όλα αυτά στην κοινωνία, στην οικονομία αλλά ιδιαίτερα στον τουρισμό, σε μια περίοδο που καταβάλλεται έντονη προσπάθεια να προσεγγίσουμε τουρίστες. Εάν οι τουρίστες ξέρουν ότι υπάρχουν εδώ στην Κύπρο 17 τρομοκράτες για ποιο λόγο να μας επιλέξουν ως προορισμό;"

Δείτε τις δηλώσεις σε βίντεο:

Home