Σαββίδης: Το βάραθρο στο οποίο κατρακυλούν κάποιοι δεν έχει πάτο

Σαββίδης: Το βάραθρο στο οποίο κατρακυλούν κάποιοι δεν έχει πάτο

Αιχμηρή ανακοίνωση για πολιτογραφήσεις

Το βάραθρο στο οποίο κατρακυλούν κάποιοι πολιτικοί και κάποιοι αξιωματούχοι δεν φαίνεται να έχει πάτο, αναφέρει ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης, σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν θα εξευτελίσει τον υψηλό θεσμό που υπηρετεί, ακολουθώντας τους στην κατρακύλα.

Σε γραπτή του δήλωση ο Γενικός Εισαγγελέας αναφέρει ότι «το βάραθρο στο οποίο κατρακυλούν κάποιοι πολιτικοί και κάποιοι αξιωματούχοι δεν φαίνεται να έχει πάτο».

 

Σύμφωνα με τον ίδιο «ο όποιος καλόπιστος αναγνώστης με ελάχιστες νομικές γνώσεις μπορεί να κατανοήσει το άρθρο 9 του περί Γενικών Αρχών του Διοικητικού Δικαίου Νόμου του 1999 (158(I)/1999)».

Στη συνέχεια παραθέτει την πρόνοια αυτολεξεί, σύμφωνα με την οποία «όταν το διοικητικό όργανο πρόκειται να εκδώσει μια πράξη, ύστερα από αίτηση, θα βασιστεί στο νομοθετικό καθεστώς που ισχύει κατά το χρόνο της έκδοσης της πράξης, ανεξάρτητα αν αυτό ήταν διαφορετικό κατά το χρόνο της υποβολής της σχετικής αίτησης. Όταν η διοίκηση, έπειτα από πάροδο εύλογου χρόνου, παραλείπει να προβεί στην εξέταση της αίτησης, λαμβάνεται υπόψη το καθεστώς που ίσχυε κατά το τέλος της εκπνοής του εύλογου χρόνου».  

Ο κ. Σαββίδης προσθέτει ότι «η γνωμάτευσή μου ημερομηνίας 5 Μαρτίου 2021 σε τίποτα δεν διαφέρει καθόσον αφορά στην ερμηνεία της πιο πάνω νομικής Αρχής από τη γνωμάτευση επί τέως Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα (ΚΕΠ), ημερομηνίας 3 Μαρτίου 2020».

Στον ίδιο νόμο, σημειώνει, «έγινε παραπομπή και κατά τη συζήτηση των Κανονισμών που διέπουν το ΚΕΠ ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων».  

Οτιδήποτε, αναφέρει, «πέραν των πιο πάνω παρέλκει».  

«Δεν θα εξευτελίσω τον υψηλό θεσμό που υπηρετώ, ακολουθώντας τους στην κατρακύλα», σημειώνει.

Home