Σαββίδης: Καλό κουράγιο και ένα μεγάλο ευχαριστώ προς Αστυνομία

Offsite Team -
15.04.2020 - 14:38

Σαββίδης: Καλό κουράγιο και ένα μεγάλο ευχαριστώ προς Αστυνομία

Thumbnail
Σε σημερινή επιστολή του, προς τα μέλη της Αστυνομίας Κύπρου

«Καλό κουράγιο και ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς προς όλες και όλους σας», απευθύνει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Γιώργος Σαββίδης, με σημερινή επιστολή του, προς τα μέλη της Αστυνομίας Κύπρου.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<  

Ο κ. Σαββίδης αναφέρει στην επιστολή του: «Με αισθήματα βαθιάς εκτίμησης αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ σε όλα τα μέλη της Αστυνομίας Κύπρου για να εκφράσω ξεχωριστά προς την καθεμιά και τον καθένα σας την ευγνωμοσύνη της Κυβέρνησης και εμένα προσωπικά, για το υψηλό αίσθημα ευθύνης με το οποίο επιτελείτε τα καθήκοντά σας, επιστρατευμένοι και μαχόμενοι στην πρώτη γραμμή για περιορισμό της διασποράς της πανδημίας του κορωνοϊού».

«Γνωρίζω καλά πως αυτός ο ζήλος κι αυτός ο επαγγελματισμός που όλες και όλοι σας επιδεικνύετε δεν γίνεται γιατί το επιτάσσει το καθήκον και μόνο. Έχω δει την ευσυνειδησία σας συνομιλώντας μαζί σας κατά τις περιπολίες σας, πεζές και μη, για να διασφαλιστεί ότι υπάρχει ο αναγκαίος σεβασμός στα Διατάγματα, απότοκο της έκρυθμης αυτής κατάστασης, προκειμένου να προστατευθεί η υγεία του πληθυσμού της χώρας μας», προσθέτει.  

«Έχω δει την ευσυνειδησία σας επισκεπτόμενος Αστυνομικούς Σταθμούς», συνεχίζει ο Υπουργός, « κι έχω δει την ευσυνειδησία σας σαν προασπίζεστε το δικαίωμα όλων των πολιτών της πατρίδας μας στην ασφάλεια, είτε εν ώρα υπηρεσίας είτε εκτός, σεβόμενοι τις Αρχές και το υψηλό καθήκον που υπηρετείτε ως μέλη της Αστυνομίας μας». 

«Θέλω να έχετε πάντα κατά νου», σημειώνει, «ότι οι συνθήκες που διαβιούμε είναι πρωτόγνωρες. Μείνετε προσηλωμένοι στην ευγένεια, στη διακριτικότητα, στην ευαισθησία. Μην ξεχνάτε ότι η καθεμιά και ο καθένας από εσάς είστε ο καθρέφτης του Σώματος προς την κοινωνία και η στάση σας απέναντι στις ευαισθησίες των συμπολιτών μας, που και αυτοί περνούν δύσκολες στιγμές, χρειάζεται να είναι πάντοτε υποδειγματική».

Αναφέρει, επίσης, ότι «για τα όσα πράττετε που δεν επιτάσσονται μόνο από το καθήκον αλλά και από την ηθική, νιώθω την ανάγκη να σας διαβιβάσω την υπερηφάνεια που αισθάνομαι για την καθεμιά και τον καθένα από εσάς, σε όποιο Τμήμα υπηρετείτε. Δεν έχω αμφιβολία και θέλω να συνεχίσετε με την ίδια σπουδή και επαγγελματισμό να ενεργείτε με σεβασμό τηρώντας τις επιταγές του Νόμου, για να διασφαλίζετε το δικαίωμα για όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως στην ασφάλεια, χωρίς ρατσιστικές στρεβλώσεις και με αυξημένη ευαισθησία απέναντι σε όλες, μα ιδιαίτερα απέναντι στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού».  

«Συναισθανόμενος μαζί σας τις ανησυχίες σας, σας καλώ να προσέχετε. Σας παρακαλώ να ακολουθείτε σχολαστικά όλα τα μέτρα υγιεινής που ανακοινώνονται και να λαμβάνετε όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις», αναφέρει.

Σημειώνει ότι «η υπηρεσία και η ευσυνειδησία όλων σας είναι συνδετική ουσία της προσπάθειας, ώστε συνδράμοντας τους επαγγελματίες υγείας, να σπάσουμε όλοι μαζί την αλυσίδα διασποράς του κορωνοϊού. Καλή δύναμη, καλό κουράγιο και ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς προς όλες και όλους σας.  Χάρις και στη δική σας αφοσίωση στο συλλογικό καλό, θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δοκιμασία», καταλήγει ο κ. Σαββίδης.

ΚΥΠΕ

Home