Σανέρ: Θα συνεχίσουν να γίνονται βήματα στα Βαρώσια

Σανέρ: Θα συνεχίσουν να γίνονται βήματα στα Βαρώσια

Yποστήριξε ότι «η ε/κ πλευρά δεν θέλει να μοιραστεί τίποτα με την τ/κ πλευρά».

Θα συνεχίσουν να γίνονται βήματα στα Βαρώσια, εντός του πλαισίου και των κανόνων που όρισε το ΕΔΑΔ, ανέφερε ο «πρωθυπουργός» Ερσάν Σανέρ, ενώ υποστήριξε ότι «η ε/κ πλευρά δεν θέλει να μοιραστεί τίποτα με την τ/κ πλευρά».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, στον παράνομο «Μπαϊράκ» ο κ. Σανέρ αναφέρθηκε και στο θέμα της μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από την Τουρκία στα κατεχόμενα, λέγοντας πως ότι η Τουρκία υποστηρίζει πλήρως το έργο. Έκανε λόγια για «σημαντικές εξελίξεις» θα πραγματοποιηθούν τα επόμενα πέντε χρόνια.

Μίλησε εξάλλου για τα ζητήματα της οικονομίας, που πλήττεται λόγω της πανδημίας και αναφέρθηκε στα πρωτόκολλα που υπογράφηκαν με την Τουρκία, ευελπιστώντας σε βελτίωση της κατάστασης «πολύ σύντομα».

Είπε τέλος ότι θα επιτρέψουν στη δια ζώσης εκπαίδευση τον Σεπτέμβριο.

Εξάλλου, ο Ερσάν Σανέρ συναντήθηκε με Τούρκους επενδυτές στα κατεχόμενα και είπε ότι παρά τα «εμπάργκο» έχουν υπογραφεί πολλά επιτυχημένα σχέδια με την Τουρκία. Στόχος τους, είπε, είναι να προστατεύσουν «τα συμφέροντα του τουρκικού έθνους» συνεργαζόμενοι σε όλους τους τομείς με την Τουρκία.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Για το άνοιγμα μέρους των Βαρωσίων είπε ότι είναι ένα «σχέδιο που αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού». Κάνουμε θετικά βήματα, οι ενστάσεις εκ μέρους της ΕΕ ή του ΟΗΕ δεν αντικατοπτρίζουν τις πραγματικότητες στην Κύπρο, είπε, ενώ κατέληξε, λέγοντας ότι «θα πορευτούμε με αποφασιστικότητα» στον δρόμο μας.

ΚΥΠΕ

Home