«Σφραγίζουν» 56αδες άλλα δύο κόμματα - Προχωρούν οι διεργασίες

«Σφραγίζουν» 56αδες άλλα δύο κόμματα - Προχωρούν οι διεργασίες

Τελειώνουν τις εσωκομματικές διαδικασίες - Τα κόμματα με ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο 

Ολοκληρώνουν τις εσσωκομματικές διεργασίες για κατάρτιση των ψηφοδελτίων τους για τις Βουλευτικές εκλογές ακόμα δύο κόμματα παρουσιάζοντας ολοκληρωμένα ψηφοδέλτια σε όλες τις επαρχίες.

Συγκεκριμένα μετά την ολοκλήρωση των ψηφοδελτίων με χρονική σειρά από ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΑΚΕΛ και Δημοκρατική Παράταξη έτοιμα από σήμερα θα είναι τόσο ο ΔΗΣΥ όσο και το Κίνημα Οικολόγων -  Συνεργασία Πολιτών.

Στον Δημοκρατικό Συναγερμό μετά την υποβολή ενδιαφέροντος την 1η Φεβρουαρίου η μοναδική εκκρεμότητα ήταν η επαρχία Λάρνακας όπου το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε επαρχιακή εκλογική αναμέτρηση, με την ολοκλήρωση της οποίας οι 3 υποψήφιοι για τις 2 εναπομείναντες θέσεις έλαβαν: Πρόδρομος Αλαμπρίτης 1245 Μάκης Γεωργίου 950 Γιαννάκης Φιλίππου 302, με τους δύο πρώτους να συμπληρώνουν το ψηφοδέλτιο.

Με βάση το αποτέλεσμα, το Πολιτικό Γραφείο του Κόμματος θα συνέλθει σε τηλεδιάσκεψη σήμερα Τρίτη 23/2 για την επικύρωση του ψηφοδελτίου της εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας το οποίο θα απαρτίζεται από τους:

  • Αλαμπρίτη Πρόδρομο
  • Γεωργίου Μάκη
  • Δημητρίου Αννίτα
  • Κοσμά Άννα
  • Ποιητή Παντελή
  • Τταουξιή Ανδρέας

Στο μεταξύ χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε και η τελευταία επαρχιακή συνδιάσκεψη Αμμοχώστου των Οικολόγων όπου επικύρωσε το ψηφοδελτιο της επαρχία για τις προσεχείς Βουλευτικές με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας το ψηφοδέλτιο αποτελείται από τους:  Αλωνεύτη Φιτικίδου Έλενα,Δημητριάδης Τάσος,Θεοπέμπτου Ανδρέας, Καλαβανά Θεανώ, Κούρρη Δήμητρα, Παπαδάκης Νικόλας, Παπαδόπουλος Γιώργος, Πασχάλη Φίλιππος, Πελεγκάρη Βάσω, Χαουΐλα Λούης, Χατζηγέρου Παντελής. 

Ανακοινώνουν υποψήφιους και οι υπόλοιποι 

Πέραν των 6 κομμάτων που έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες τους εντατικά για ολοκλήρωση των ψηφοδελτίων τους κινούνται και τα υπόλοιπα κόμματα. Συγκεκριμένα Κίνημα Αλληλεγγύη και η συνεργασία Κίνημα Ανεξάρτητοι - Κίνημα Ενωμένων Κυνηγών Κύπρου συνεχίζουν ανα χρονικά διαστήματα τις ανακοινώσεις υποψηφίων, ενώ το ΕΛΑΜ έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής επίσημα 28 υποψήφιους.

Από εκεί και πέραν την δική τους μάχη θα δώσουν στις Βουλευτικές το Κίνημα Αφύπνιση 2020, αλλά και το Κίνημα Αμμόχωστος για την Κύπρο το οποίο ωστόσο δεν θα κατέλθει με πλήρες ψηφοδελτιο αλλά  με ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο στην Αμμόχωστο και με δύο αντιπροσώπους στις υπόλοιπες επαρχίες με μήνυμα ότι η Αμμόχωστος είναι μια αφύπνιση για να ξεκινήσει μια πορεία προς την επανένωση της Κύπρου. 

Τέλος στις Βουλευτικές αναμένεται να κατέλθει και το κόμμα που συστάθηκε πρόσφατα Ανεξάρτητοι - Συμμαχία Ανατροπής.

Home