Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σιζόπουλος: Σε βάρος της παγκόσμιας ειρήνης η ουδετερότητα ΓΓ

Offsite Team -
11.07.2020

Σιζόπουλος: Σε βάρος της παγκόσμιας ειρήνης η ουδετερότητα ΓΓ

Thumbnail
Όσα είπε για το θέμα ο Σιζόπουλος

Η ουδετερότητα την οποία ο ΓΓ του ΟΗΕ και κατ’ επέκταση ο διεθνής οργανισμός ακολουθεί στο θέμα της Κύπρου, θα αποβεί σε βάρος της παγκόσμιας ειρήνης αλλά και των αρχών για τις οποίες ο ΟΗΕ έχει συσταθεί και λειτουργεί, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

 

Σε δηλώσεις στη Λάρνακα και αναφερόμενος στο περιεχόμενο του ανεπίσημου αντίγραφου της έκθεσης του ΓΓ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και για τις καλές του υπηρεσίες για την Κύπρο, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως «δυστυχώς με λύπη, για ακόμα μια φορά, διαπιστώνουμε μια προσπάθεια ουδετερότητας την οποία ο ΓΓ επιχειρεί μέσα από την έκθεση του. Δεν είναι δυνατόν η κατοχική Τουρκία να ουδετεροποιείται και να μπαίνει στην ίδια μοίρα με την κατεχόμενη Κύπρο».

 

Δεν είναι δυνατόν, συνέχισε, «να υπάρχει προσπάθεια έμμεσου εκβιασμού για τα ζητήματα που έχουν σχέση με την αξιοποίηση του φυσικού αερίου πριν ακόμα από την επίλυση του Κυπριακού. Πολύ περισσότερο δε σε μία κρίσιμη για την Ανατολική Μεσόγειο περίοδο, όπου η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι απαράδεκτη και προκλητική, αυτά όλα να μην καταγράφονται σε μια έκθεση».

 

Ελπίζουμε είπε ο κ. Σιζόπουλος «ότι η κυπριακή Κυβέρνηση, σε συντονισμό με άλλες δυνάμεις, θα προσπαθήσει όσο το δυνατόν να διαφοροποιήσει προς το θετικό το περιεχόμενο αυτής της έκθεσης. Διαφορετικά λυπούμαι να παρατηρήσω ότι η ουδετερότητα την οποία ο ΓΓ του ΟΗΕ και κατ’ επέκταση ο διεθνής οργανισμός ακολουθεί, θα αποβεί σε βάρος της παγκόσμιας ειρήνης αλλά και των αρχών για τις οποίες ο ΟΗΕ έχει συσταθεί και λειτουργεί».

 

Όσον αφορά την απόφαση της Τουρκίας για μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως «η προκλητική συμπεριφορά του ισλαμοφασίστα Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν καθώς και των οργάνων της τουρκικής κυβέρνησης, υποδηλώνουν για ακόμα μια φορά τους επεκτατικούς στόχους της Τουρκίας σε βάρος του ελληνισμού».  

Πρόσθεσε πως «η απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αποτελεί μια παγκόσμια πρόκληση και ένα όνειδος για την ανεξιθρησκεία αλλά και για τη διαφύλαξη συμβόλων, θρησκευτικού και όχι μόνο χαρακτήρα, παγκόσμιας εμβέλειας. Εκτιμώ ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος θα πρέπει να προχωρήσουν στη λήψη συγκεκριμένων και συντονισμένων μέτρων γιατί αυτή η συμπεριφορά της Τουρκίας δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να παραμείνει αναπάντητη», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ήταν ο κύριος ομιλητής σε εκδήλωση καταδίκης του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής του 1974, που πραγματοποίησε σήμερα η Επαρχιακή Επιτροπή ΕΔΕΚ Λάρνακας, στο χώρο προτομής του ήρωα της αντίστασης, Κόκου Φωτίου στη Λάρνακα.

Της ομιλίας προηγήθηκε τρισάγιο που τέλεσε ο Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων.

ΚΥΠΕ

 

Home